- Kategori
- Haber
- Okunma Sayısı
- 180
Sarızeybek: "Terör ve PKK'nin arkasında Amerika var"

EMEKLİ ALBAY ERDAL SARIZEYBEK
Albay Sarızeybek: “Terörde Ölenlerin Sorumlusu Hükümetlerdir”
PKK ve Terörün Arkasında Amerika Var
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, ADD Burdur Şubesinin davetlisi olarak dün (26 Kasım 2011 günü) Belediye Düğün salonunda kalabalık bir dinleyici kitlesine terörle demokrasi ve anayasa ilişkilerini işleyen bir konferans verdi. Emekli Albay Sarızeybek, “terörün arkasında ABD vardır ve somut olarak gördüğümüz, yaşadığımız bu gerçeği çeşitli defalar hükümetlere açıkladığımız halde tedbir almayanlar ölen terör kurbanlarından sorumludurlar.” Dedi.
Konferansı, sı Nadi Kılınçarslan, ADD Burdur Şube Başkanı Kazım Üstünel, eski Burdur Senatörü Ekrem Kabay, ADD Gölhisar Şube Başkanı Fatmana Okutan Akıncı, CHP İl Başkanı Süleyman Erman, BURTED Başkanı Kemal Arslan, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı ve KAMU SEN İl Temsilcisi Orhan Akın, MHP Yönetim Kurulu ve salonu tamamen doldurarak ayakta seyreden kalabalı bir halk topluluğu izledi.
Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin arkasından Murat Onaranın sunuculuğunda “Cumhuriyet’e Uzanan Yol; Lozan” konulu kompozisyon yarışmasında başarılı olan öğrencilerin ödüllerini Erdal Sarızeybek verdi.
Açış konuşmasını yapan ADD Şube Başkanı Kazım Üstünel, Türkiye’nin bölünüp parçalanmaya çalışıldığını, buna direnen yurtseverlerin Silivri ve Hasdal zindanlarına tıkıldığını, Atatürk’ün Cumhuriyeti’nin yıkıldığını belirtti.
Sinevizyon görselleriyle güçlendirdiği ve Türkiye ve Türkler aleyhinde Türkleri
Avrupa’dan ve Ön Asya’dan kovmak ve geldikleri Orta Asya bozkırlarına sürmek şeklinde özetlenebilecek 150 yıllık Batı senaryosu eksenine oturttuğu konferansında tarihsel örneklerle Türk’ün körçıkmazlardan kurtuluş metodu olan “Zordaysan Birlik Olun” yoluyla ancak kurtulunabileceğini iddia etti.
PKK ve terörün arkasında ABD’nin bulunduğunu, PKK’li teröristlerin Amerikan işgali nedeniyle Amerikan bölgesinden çıkıp gelerek karakollarımızı vurduğunu ve askerlerimizi katlettiğini, bunu defalarca hükümet yetkililerine anlattıklarını, bu gerçeği, yani Batı ve Amerikan destekli PKK ve terör gerçeği görülmeden yapılan işin sadece debelenmek olacağını, katledilen askerlerimizin sorumluluğu da hükümetlerin sırtında bulunduğunu belirtti.
Bugün yaşadığımız terör ve saldırılarının tarihsel bir geçmişi olduğunu, 100 yıl önce Osmanlı Devleti’nin imzaladığı ve Türkiye’nin parçalandığı, Anadolu Türkleri ile Orta Asya’daki Türk dünyası arasına bir kama gibi sokulmak istenen Doğu’daki Ermeni ve Kürdistan devletlerinin kuruluşunu öngören Sevr >Antlaşması’nın günümüzdeki bir versiyonu olduğunu belirten Sarızeybek, terörü ve PKK’yi bitirmenin çaresi olan, askerin sınırötesi operasyonlarını önlemek için vaktiyle Amerika’nın Muavenet zırhlısını bile vurduğunu, Eşref Bitlis’in de bu nedenle katledildiğini, bu gerçeklerin üstünün kapatıldığını iddia etti. Sarızeybek, Başbakan’ın “içim yanıyor, içim” dediğini, “kardeşim için yanıyorsa, neden terör örgütünü yıllardır İmralı’dan yönetilmesine imkân veriyorsun?” diye sordu.
Konuşmanın ardından Sarızeybek’e çiçek ve plaketi Senatör Ekrem Kabay verdi.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
