Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Şarjdaki telefonlara dikkat

Şarjdaki telefonlara dikkat
 

şarjdaki telefon tır yaktı (görsel netten)


Gerek cep telefonları, gerekse internet yaşamımıza çok büyük kolaylıklar getirdi ama bunların bilinçsizce kullanılması hem sağlığımıza hem de bütçemize zarar vermektedir.

Küçücük çocukların ellerinde tabletler ve cep telefonları bulunduğunu görünce ve daha Lise sıralarına dahi gelmemiş gençlerin saatlerce bilgisayar başında harcadıkları vakti de dikkate alarak, bilinçsizce bağımlı olmaları beni çok üzüyor. İkazlara rağmen vazgeçmiyorlar.

Bugün TV Kanallarında bu habere yer verildi: Bilgisayar başında çok vakit geçiren ve cep telefonunu bilinçsizce kullanan çocukların beyinlerinde beyin zehirlenmesi meydana geldiği işlendi, özellikle altı çizildi.

Cep telefonunun zararları konuşma süresi arttıkça daha etkili olduğu için telefon görüşmelerinizi çok fazla uzatmamak gerekir. Eğer konuşma süresi uzayacaksa kulaklıkla konuşmayı tercih edilmeli. Kulaklığınız yoksa telefonu arada bir el değiştirerek diğer kulağınızla dinleyerek konuşmalı.

Araba kullananların büyük bir bölümünde bir elinde telefonla konuşuyor, diğer elle direksiyon kullanıyor, bu durum dikkatsizlik nedeni ile kazalara neden oluyor.

Telefon şarjda iken kesinlikle konuşmamak gerekir, zira kaza ve yangınlara neden olabilir. Aşağıda cep telefonu şarjda iken olan kazayı vereceğim.

NAHİDE ÇELEBİ


Şarjdaki telefon TIR'ı yaktı

Adana'da park halindeki TIR'da çıkan yangında sürücü yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yangına şarja takılı cep telefonunun neden olduğu belirtildi.

ADANA - Adana'da park halindeki TIR'da, çakmaklığa takılı cep telefonu şarj cihazından çıktığı tahmin edilen yangında sürücü yaralandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Nakliyeciler Sitesi'nde park halindeki TIR'da yangın çıktı.

Araçta uyuyan sürücü Mehmet Nurullah Kaymaz (21), çevredeki vatandaşlar tarafından dışarı çıkarıldı.

Vücudu kısmen yanan Kaymaz, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı.

Dorseye de sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yangının, çakmaklığa takılı cep telefonu şarj cihazından çıktığı tahmin ediliyor.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..