Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Sarkis su içinde suluboya

Sarkis su içinde suluboya
 

alıntıdır


1993 yılından bu yana Akbank'ın sanat merkezi olan Aksanat, 2003 yılından itibaren çağdaş sanata yönelmiş, düzenlediği sergilerle Türkiye'nin olduğu kadar, Ortadoğu ve Balkanlardan başlayan bir çizgiyle Avrupa'nın en saygı değer sanat merkezlerinden biri haline gelmiş.

Oldukça çeşitli ve güzel etkinliklere yer verdiği gibi, çocuklar için de  atölye çalışmaları düzenleyerek, sanata eğilimi sağlamaya devam ediyor. 19 - 26 Kasım tarihleri arasında "Sarkis Su İçinde Suluboya Atölyesi" ile 6 - 12 yaş arası çocuklara eğitmenler eşliğinde Sarkis'in "Su İçinde Suluboya" tekniğini öğretiyor.

Özellikle ilgi alanı yeni şekillenen ve ileride  yaşam tarzına yansıyacak hobilere şimdiden eğilmeye başlayan bu yaş aralığındaki çocuklara oldukça faydalı bir etkinlik olacağını düşünüyorum.

Sarkis için "suya yazı yazan sanatçı" deniliyor. Bu tabirin aslında iki anlamı olduğu söyleniyor. Birincisi, "su içinde suluboya" tekniği ile kendi yaptığı çalışmalara gönderme yapıyor, ikincisi ise su yazı yazmanın zor olduğu söylemi ile inatlaşıyor ve bunu başardığına inanıyor.

Çocuklar için düzenlenen bu etkinlik sanatsal faaliyetlerle vakit geçirmeyi aşıladığı gibi, aynı zamanda hayal dünyalarını da geliştiriyor. Çağdaş Sanat Atölyesi ulaşım imkanları açısından da oldukça merkezi bir yerde. Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası için Taksim - Beyoğlu genel olarak uğramadan geçmediğimiz yerler arasında.

Çağdaş Sanat Atölyesi'n de Oyuncak Heykel Atölyesi, Linol Baskı Atölyesi gibi daha bir çok etkinlikte yer alıyor.

6 - 12 arası yaş grubunun dikkatini çekecek yönde yapılan bu sanatsal faaliyetlerin, ileride gençlerin hafta sonu, boş vakit değerlendirmelerinde faydalı olacağına inanıyorum.

Adres ve İletişim Bilgileri:

Akbank Sanat Beyoğlu  

İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu-İstanbul

Tel:   (0 212) 252 35 00-01     Faks:(0 212) 245 12 28           E-Posta:akbanksanat@akbank.com

Merkez Pazar - Pazartesi Günleri haricinde 10:30 - 19:30 arası açıktır

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..