Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '11

 
Kategori
Sosyoloji
 

Sarkozy etkisi ve milli şuur !

Sarkozy etkisi ve milli şuur !
 

Resim internetten alınmıştır


Fransa Meclisinde, 577 Milletvekilinden 50’sinin katılıp 6’sının hayır oyu verdiği ermeni tasarısının kabul edilmesinin ardından, Başbakanın açıkladığı yaptırımlar paketine, Türkiye’de yaşayan her duyarlı vatandaşın, gönülden katılmak istediğini, ayrıca bir kaç gündür, gösterdiği tepkiyi ve duyduğu infiali her geçen gün müşahede ediyoruz,

Sarkozy kararı, ülkemiz insanını kendine getirmiştir, Milletimiz titreyerek kendine dönmüştür.

Bir ülkenin, ekonomik kalkınması, gelişmesi, dünya ile rekabet edebilir hale gelmesi, o ülkenin potansiyel gücünü iyi keşfedip harekete geçirmesi ile mümkündür,

Ülkemiz, dünyayı sömüren emperyalistlerin sömürü sarmalından azade bir ülke değildir. Halkımızın bilinç düzeyi de bu mekanizmanın nasıl işlediği yolunda yeterli erginliğe ulaşmamıştır.

Sarkozy’nin Fransa Meclisinden geçirdiği karardan sonra,  Türk halkının, “aslında şimdi kayıp ettiniz” dediğini duyar gibi oluyorum.

Fransa, Amerika gibi ülkelerde yaşayan, diaspora Ermenilerinin dedelerinin kurduğu çeteler ile onların hamisi Fransa gibi batılı ülkeler tarafından, Özellikle, Doğu vilayetlerimizde, yaptıkları mezalimler, sanki  gizli bir el “ tarafından halkımıza yıllar yılı unutturulmuştur.

Ülkemizin gelecek nesilleri, geçmişte başımıza gelen felaketleri bütün detayları ile bilmek zorundadır. Bu bilinç bir Milli Şuuru ifade eder. Aksi halde Milli Birliğimizi koruyamayız,

Türkiye’yi terörle, meşgul etme, kalkınma hamlelerini boşa çıkarma, dolayısıyla, kendi içinde, ayrışma bahtsızlığına düşmemizi netice verecek planların hangi merkezlerde karar altına alındığı görmemizi sağlayan sarkozy kararına duyarsız davranmaktan daha büyük bir alçaklık olamaz.

Eğer, gerçekleri çocuklarımıza bütün çıplaklığı ile anlatamazsak, vatanımızı emperyalist sömürünün kıskacından koruyamayız.

Mazlum halkımızın, 93 Harbi, Balkan Harbi, Birinci Dünya Harbi ve Milli mücadele sırasında maruz kaldığı felaketlerin tamamı, Batılı emperyalistler tarafından, milletimizi topyekûn yok etme, kalanlarında köle edilmesi amacını taşır.

Ermeni yalanı ile ortaya atılan rakamların dört, beş kat fazlasına tekabül eden insanımız, anılan savaş yıllarında, göç yollarında öldürülmüş, mezalime ve soykırıma (Jenoside) tabi tutulmuştur,

Cezayir, Ruanda…

Daha dün Bosna’da, Boşnak halkına yapılan soykırım, Azerbaycan, Karabağ’ halkına yapılan katliamları Fransa bize açıklasın…

Bu itibarla, Türkiye Hükümetinin Yaptırım Paketini destekliyorum, “yerli malı yurdun malı” şeklinde sloganlaşmış düşünce yapısı aslında milli bir hedeftir. Ülkemizin kendi gücüyle gelişmesini sağlayacak adımları, yeniden atmaya başlamalıyız. Bu boykot, bütün sektörlerde, faaliyetlerin yeniden gözden geçirilmesi anlamını taşır.

Sarkozy Etkisinin, Ülkemiz maddi, insanının manevi gelişmesine katkısına bakacak olursak; ülkemize sağladığı faydayı, hiçbir Parasal Değer, hiçbir Türk Lobi Faaliyeti, hatta hiçbir Hükümet sağlayamaz!

Ermeni kararı, bu açıdan, önemlidir, Milli öfkeyi Milli yarara dönüştürmeliyiz.

Selam ve sevgiler.

Ali Emir Karaali

26.12.2011

Şanlıurfa

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..