Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Sarkozy Soykırım yasasını onaylayacak...

Sarkozy Soykırım yasasını onaylayacak...
 

Malum 23 Ocakta Fransız senatosundan Ermeni soykırım yasası geçti. Fransız usulüne göre o yasa bir de mecliste görüşüldükten sonra orada da kabul görürse Başkana yani Bay Sarkozy’nin önüne gelecek. Ancak o onaylarsa yürürlüğe girecek. Son günlerde başta başbakanımız olmak üzere büyük tepkiler veriliyor. Üzülerek görüyoruz ki pek umursadıkları yok.
Yaklaşan seçimlerde Fransa’da yaşayan yaklaşık beşyüzbin Ermeni’nin oyu için böyle bir yasanın çıkarıldığı düşüncesi sanırız son derece yanlış olur. Böyle bir yasa ile oradaki toplam Ermenilerin oyunu alması pek mümkün değildir. Kaldı ki Fransa’da dört milyon Müslüman yaşamaktadır. Biz her ne kadar örgütleyemesek te, sırf bu yüzden bir kısmı Sarkozy’ye oy vermeyecektir. Bu gün Fransa’da yapılan bir anket de böyle bir yasanın Fransa’nın ayıbı olduğu şeklindeki cevapların önde gittiğini görüyoruz. Pek tabii ki bu da oy kaybı demektir.
Bütün bunlar gösteriyor ki birkaç Ermeni Sarkozy’nin umurunda bile değildir. O zaman bu kadar büyük ticaret yaptığı Türkiye’yi kızdıracak bir yasayı neden çıkarırlar?
Oy kaygısını ve stratejik çıkarları düşündüğümüzde böyle bir yasayı önce ABD nin çıkarması gerekiyor. Obama BOP projesinin devamı anlamında bu gün için böyle bir yasayı çıkaramaz. Suriye ve İran’ın diz çöktürülmesi için Türkiye kullanılmak istenmektedir. Bu yüzden yasayı Fransa’ya çıkarttırıyor. Avrupa’da Türklere karşı etkin bir önlem almak adına yakında başta Almanya olmak üzere diğer AB ülkeleri de aynı yasayı çıkaracaktır.
Bilindiği gibi Baştan beri AB oluşumu ABD nin canını sıkmaktadır. Bu oluşumu parçalamak veya en azından güçsüzleştirmek için ABD her türlü çabayı sarf etmektedir. Bu çabalardan biri de AB oluşumundan beri iki eski düşmanın (Fransa ve Almanya) arasını açmak için çalışmakta ve bu çizgide Fransa’ya destek olmaktadır. Libya işgali örneğinde de görüleceği gibi ilk hücumu Fransa’ya yaptırmıştır. Kendi içinde zayıflayan AB yabancı nüfusu, özellikle Türkleri ya göndermek, ya da asimile etmek isteyecektir. Bu yasa işte bu amaçla kullanılacaktır.
Benim hesaplarıma göre ortalığın biraz yatışması için bir veya iki sene yasa uygulanmayacaktır. Daha sonra ise devreye sokulacaktır. Fransa’da bir Türk derneği düşünün. Biri gitti polise bu dernekte soykırımın kabul edilmediğini söyledi. Polis gelecek, siz böyle demişsiniz birincide para cezası ikincide hapis diyecek. Siz “yok biz demedik” diyeceksiniz. O zaman “evet, Türkler yani biz soykırım yaptık de” diyecekler. Size iki şık kalıyor. Ya onların dediklerini onaylayacak, başınızı öne eğecek, diz çökeceksiniz, ya da pılınızı pırtınızı toplayıp Türkiye’ye geleceksiniz. Hiç merak etmeyiniz. Az bir şey zorda kalan her AB ülkesi bu oyunu sergileyecek. Yani o çok eski emelleri olan Avrupa’dan Türk izini silme yolunda keyifli adımlar atacaklar.
Peki, biz bir şey yapamaz mıyız? Maalesef hayır! Tarafı olduğumuz ticaret anlaşmaları nedeni ile herhangi bir ekonomik boykot uygulayamayız. Herhalde ABDye ve AB ye savaş da açamayız. Çare yok mudur? Tabii ki vardır.
Tam bağımsız bir ekonomi politikası ve özü yurtta sulh cihanda sulh olan dış politika izlemelidir. Bunun adı ise Kemalizm dir. Mustafa Kemal adını belleklerden silmeyi ilk iş edinenlerle bu olur mu, onu bilemem.
İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..