Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '19

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Şarm El Şeyh 1

Şarm El Şeyh: 20.12.2018: Otelimiz Cataract Layalina da açık büfe güzel bir kahvaltı yaptık. Hava fevkalâde sahile indik havlu kartını verip havlularımızı aldık, şazlonglara uzandık .Hotelde ukraynalı 65 yaş üstü misafirler var, gelde şaşma ukrayna iflas etmiş bir ülke şarm el şeyh ana müşteri potansiyeli ukraynalılar. Her reklamda rusça ibareler var.
 
Ana yola çıktık mavi minibüse Soho square dedik ve arabaya bindik, ücreti ödeyenleri takip ediyorum kimi 3pnt, kimi 2pnt veriyor bende 3,5pnt=1tl verdim sesini çıkarmadı bu paralar küçük rakamlar. Kocaman Soho levhasının altında iniyorsunuz, solunuz hava alanı sağdan 500m yürüyorsunuz (taksiyle gelirseniz içeri kadar giriyor) sohoya geldiniz, kesinlikle hava karardıktan sonra gelin su dansını izlersiniz. Soho denizden epey uzakta biz Sovoy otele girip biraz dinlendik ve muhteşem havuzu seyrettik.
 
Şarm da sahiller hoteller tarafından işgal edilmiş durumda. Parayı verip yüzüyorsun. Naama bay geri döndük carrefourse dan yemeklerimizi alıp hotelimizde yedik, 2 kişi 160pnt=8$.Soho square semti, naama bay semtinin  sadece bir caddesi kadar.
 
Akşam yine canlandı ortalık nargile barlarda dans eden arap erkekleri, burda zenneliği erkekler yapıyor, bayanlar seyrediyor.
 
Aktivitelere hiç değinmedim, hiçbir aktiviteyi kendin yapamıyorsun, paket tur almak zorundasın ve bu turlar her şirkette ayrı fiyata satılıyor. Glass tekne turu 100 ile 400pnt arası, işin acayip yanı her iki ayrı ücreti ödeyen de aynı tekneyle geziyor. Yani kimseye inanmayıp en az 3 tur şirketini araştırmak lazım. Mısırlılar paradan başka hiç bir şey düşünmezler. 
 
 
Toplam blog
: 43
: 1428
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Selam arkadaşlar, ben Hasan Üner (Pina Hasan). 01.01.1956, Erdek doğumluyum. İstanbul Şişli Kolej..