Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sarmaşık

Sarmaşık
 

Sarmaşık bitkisin çok severim. Irsidir ne kadar kesersen kes yeniden çıkar ve her tarafı sarar. Hiç bıkmaz. He öyle bir sarar ki bir daha bırakmamacasına. Sanki aşkına sarılırmış gibi dolanır etrafa.

İnsanlar bir sarmaşık kadar olamadı daha ama yine de hakkını yememek lazım. Sevdimmi tam severim diyen insanlar var aramızda. Tam sevmek nasıl bir şey. İki gün sonra bırakıp gidiyorlar ve arkalarına bile bakmıyorlar. Daha sonra hiç bir şey olmamış gib tekrar seviyorlar. Nasıl oluyor bu bir türlü anlayamadım.

Sevmek tam sevmek, çok sevmek ya da hep şikayetçiyizdir az sevmek. Sevginin kişiden kişiye değişen orantısımı var. Yok yok bu aşkı ve sevgiyi nasıl yapmalı ortaya koymalı.

Sevince içiniz titriyor mu? Tüyleriniz diken diken oluyor mu? Eli eline dokununca bir irkilme oluyor mu? Konuşunca sesinde bir heyacan var mı? Arazsa ya da onu göremezsen içinde bir hüzün var mı? Ruhun bir çocuk gibi mi?
Ne yapsan o gözlerindin önünden gitmiyor mu? Dünyadaki bütün güzellikleri onda buluyormusun? İşte bütün bunlara evet diyorsanız geçekten aşık olmuşsunuzdur. Peki ne yapmalı aşkın için ne yapmalısın.

Ona öyle sarık ki sarmaşık bile kıskansın seni. Ona öyle sözler söyleki kelimeler yetersiz kalsın. Ona öyle çiçekler verki gül bile çiçek olduğunu unutsun. Sevgilin senin olmaktan mutlu olsun. Senden başkasını görmesin. Sesini duymadan bir an geçirmesin.

Aşkı yaşamak ve onu birlikte tatmak dünyanın en güzel şarabıdır. Ondan içmek ve tatmak her aşk yaşayan insanın harcı değildir. Dünyanın en yüksek tepesi Everesttir fakat aşk ondan daha yüce bir tepedir. Oraya çıkmak zordur. Zoru başarmak ise mükemmel bir haz verir.

Aşk dolambaçlı yollarda bir kestirmedir. Oraya giren bulutların üzerinde gider. Aşk kalbimizde bir çocukluktur. En sert ve olgun insanları bir anda çocukluğuna geri dönderir. Aşk güzellikleri yeniden görmek ve yaşamaktır.

Bir sarmaşık gibi sarmak ve onu bırakmamak aşkın en güzelidir.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..