Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1738
 

Sarmısaklı kızarmış ekmek

Sarmısaklı kızarmış ekmek
 

çok leziz görünüyor değil mi?


Bayramda evde olacaksınız ya, işte sabah kahvaltıya muhteşem lezzetler (hoş bayram bayram sarmısak kokusu, sabahın körü pek iyi fikir değil derseniz, olsunnnn alın tarifi uygun olduğunuzda yapın AMA MUHAKKAK YAPIN, KEFİLİM MÜKEMMEL BİR LEZZET:))

10 dilim bayat ekmek,

1/2 bardak sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 çay kaşığı kuru biberiye, 1 adet defne yaprağı-ufalanmış, 8-9 diş ezilmiş sarmısak

Yapılışı:

Zeyinyağlı karışım için bütün malzemeleri karıştırıp 15 dakika bekletin.

Mutfak fırçası yardımıyla ekmeklerin 1 yüzüne sürün. (Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendesi koyabilirsiniz-ama böyle daha çıtır çıtır oluyor.)

180 C ısıtılmış fırında -10-15 dakika kadar- kızarıncaya kadar pişirin.

Bir de tereyağlı tarif var . Esasında ben tereyağlı tarifi daha çok beğeniyorum ve bunu yapıyorum hafta sonları bu daha hoş sanki deneyin de alayım bakayım yorumları :)

Dilimlenmiş ekmeğin üzerine, önce tereyağı sonra dövülmüş sarmısak sürüp fırınaaaaa. Hepsi bu...

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

namazdan önce yapıp, erkekleri camiye öyle yollamak gerek:))) , şaka bir yana her hangi bir hafta sonuda kolaylıkla yapılabilir, tşk. , sevgiler

Dilek Fuçucı 
 18.12.2007 9:21
Cevap :
diyoruz daaa sonra unutuyoruz .. sonra .sonra. sonra. size oluyor mu? SONRA lar bazen bana hiç gelmiyo (küsüyo mu ne)bari siz yapmayın dilek hanım. yazın tarifi asın buzdolabının üzerine yapın ve beni anın olur mu? afiyet olsun:)  18.12.2007 15:39
 

Ben 2. tarifinizi biliyorum. Almanya'daki yaşantımda sık sık gittiğim Arjantin Steakhaus Currasco'da verirlerdi bonfile yanında. Kızarmış beyaz ekmek üzerine sürülmüş sarımsak ezmeli tereyağlı ekmek. Her müşteriye sormadan ikram ederlerdi. Sarımsak gibisi var mı? Fransa'da ve Almanya'da her restoranın mutfağında veya müşterilerin görebileceği mutfak bölümlerinde sarımsak asılıdır. Hem sağlıklı hem de lezzetli. Ama sarımsağın dozunu kaçırmamalı. fazlası lezzeti bozabilir. Mesela karışık salatamızın içine 1/4 diş ezilmiş sarımsak katalım. Gizli bir lezzet hissedilir, çoğu kimse bu lezzetin nereden gelip, nereye gittiğini(!) anlayamaz. Saygı ve sevgilerimle.

Mustafa Mumcu 
 18.12.2007 4:17
Cevap :
çorba içeceğim o da ne !! ekmek yok. Baktım mutfakta sabahtan kalma tost makinasında kızarmış ekmek..hımmm. önce küçümsedim onu , hadi canım kazık gibi olmuşsun , sert kuru ve sevimsiz sabahtan kalmış olduğun için de yaşlısın benim için . İstemem seni dedim kendilerine .. ııııh ıhh ekmeksiz olmaz bu , mecburen burun kıvırarak bi kaç parçaya bölüp attım çorbanın içine.. offfffffff offfffffff muhteşemmm MUHTEŞEMMM bir tat vermiş o beğenmediğim solaryumda fazla kalan kara kuru ekmek:)çorbamı mükemmel yapmıştı :) NE AYIP, UTANDIM İŞTE ...  18.12.2007 15:37
 

Merhaba; desenize bu bayram siz deyiz ..:):))biz bu tarifleri alsakta sizin ki kadar orjinal bir tutturamayız...Bende düşündümki sizcede sakıncası yoksa biz bu bayram toplanalım size misafir olalım olur mu:):):):): şimdiden iyi bayramlar

tuncay DEMIRCI 
 18.12.2007 2:44
Cevap :
ne hoş olur değil mi? çoluk çocuk cümbür cemaat. Valla kış biraz zor olur gibi de yazın şöyleeee dev bi bloger pikniği yapılabilir .. iyi fikir walllaa . teşekkürler katkınıza,  18.12.2007 16:03
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 86
Toplam yorum
: 266
Toplam mesaj
: 63
Ort. okunma sayısı
: 8049
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Çocuk yetiştiriyorum dünyanın en zor, en güzel, en önemli işi değil mi? İşim bu. Vizyonum, Eğ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster