Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '10

 
Kategori
Haber
 

Satıcının Özrü, Kabahatinden Büyük!

Satıcının Özrü, Kabahatinden Büyük!
 

M.Talip Girgin


06.11.2010 saat 19.20 az önce bir TV ekranında, haber spikeri elinde cetvel, balıkların boylarını ölçüyor: istavrit 10 cm, tekir 10.cm, kalkan 33, 5 cm, kılıç balığı yavru!

Satan balıkçı esnaf: “Yazık ya, günah ya; bunlar daha yavru, hatta yavrunun yavrusu; görevli arkadaşlardan ricamız (!) bunları tutmasınlar bizde satmayalım yaaa!”

Hadi yaaa…

Vah vah vah!

Oha be kardeşim; sana silah mı dayıyorlar bunları sat diye?

Hani şu sokak kapılarımızı, inşaatlarda ki demir iskeleleri, yollardaki mazgalları, saksı altlarındaki kapları, hatta su bidonlarını çalan Çingeneler var ya!

İşte onların çaldıklarını alanlar olmasa, o kapıları ve müteakiben bilumum nesneleri kimse çalmaz değil mi?

Şimdi siz, o balıkları almasanız, adamlarda o balıkları “nasılsa almıyorlar, bunlar para yapmaz.” deyip tutmazlar veya tutulanı tekrar denize salmazlar mı?

Sen esnaf kardeşim, ne güzel de süslemişsin yavru balıklarla tezgâhını öyle!

Hiç vicdanın sızlamadı mı?

Hiç bunun yasak olduğu, aklına gelmedi mi?

Birde, küçük sosyal amatör gruplarda en yakın arkadaşını gammazlayan, yandaşlarıyla dirsek temasta olan, Kraldan fazla kralcılar var! Münferit olaylardan sansasyon yaratma peşindeki bukalemunlar… (Sizin, üç beş kişinin içinde veya özel (!) sosyal aktivitelerde, bu konulara ne kadar duyarlı olduğunuzu, gösterme şovunuz takdire şayan!)

“Kraldan fazla Kralcılık” oyunlarını bırakın Beyler…

Öbür tarafta "Deveyi amuduyla götürüyorlar" ama aynı duyarlılıktan bihabersiniz? Hatta gözünüze sokuyorlar ama siz başka kanaldasınız!

Yasak balıkları yemezsek ölmeyiz, bedava da verseler kimse 13 cm küçük istavriti, 9 cm küçük hamsiyi, 40 cm den küçük kalkanı vs almasın. İstisnaları kenara koyuyorum. Bilerek tezgâhtan yavru balık alanların, aldıkları balıkların kılçıkları gırtlağına takılsın. (!) Tok karnına iki tane bayat ekmek yesinler! :)

Tutanı, satanı attım kenara; bunların bu aç gözlülüğünün önüne geçilemeyeceğini çok iyi anladım ve bunun farkındayım. Benim sözüm tüketicilere; yasal olmayan balıkları tutanlara ve satanlara bir kuruşunuz nasip olmasın! Gerekirse gidip kendi balığınızı kendiniz tutun arkadaşlar…Amatör balıkçılığın keyfini çıkarın, mantığınız ve vicdanınız size doğru yolu gösterecektir. Bunun için hiç kimseye ihtiyacınız yok.

Gerçek balıkçılara ve balıkçı dostlarıma selam olsun…

M.Talip Girgin

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..