Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '08

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Satılık insan sütü

Satılık insan sütü
 

Çin'de bir adam yeni doğum yapmış eşinin fazla sütünü internette satıyor çünkü bu sütün ziyan olmasını istemiyor.

Hanyang şehrinde yaşayan Li Jun, yeni doğum yapmış eşinin vücudunun aşırı iştahtan dolayı fazla süt ürettiğini ve bu sütün yeni doğan kızlarının ihtiyacının oldukça üstünde olduğunu belirtiyor.

Chutian Golden Daily gazetesine açıklamada bulunan Li Jun, her saat başında ortalama 200 ml süt üreten eşinin sütünün başka bir bebeği de beslemeye rahat rahat yeteceğini söylüyor.

Gün içinde verdiği sütün fazlasıyla eşinin hergün yüzünü yıkadığını ve hatta zaman zaman kendinin de bu sütle yüzünü yıkadığını söyleyen Li Jun, eşiyle birlikte bu davranışın savurganlık olduğunu düşündüklerini de ifade ediyor. Bu nedenle fazla sütü internette satışa çıkarmaya karar verdiklerini belirten Çinli adam, gerektiği taktirde düzenli beslenemeyen ve fakirlik içinde yaşayan ailelere bu sütü bedava da verebileceklerini vurguluyor. (Kaynak:Milliyet)

İlginç bir aile oldukları kesin... Böyle enteresan birşey düşünüp para karşılığında insan sütü satmayı planlıyorlarsa hiç hayırsever havalarına girmesinler. Diğer taraftan anne sütüne ihtiyacı olan bebekler için parasız olarak verilmesi bir ihtimal belki hoş karşılanabilir.

Büyüklerimizden duyduğumuz “sütanne” diye bir kavram var. İslam dinine göre de; öz olmamakla birlikte aynı annenin sütünü içen bebeklerin süt kardeşi oldukları ve büyüdüklerinde birbirleriyle evlenemeyecekleri yönünde hükümler var.

Burada ilginç olan; karı-koca, sütün bebeklerinin ihtiyacından fazlası olduğunu neye göre tespit ettiler?

Süt, anneden sağıldıktan sonra hangi koşullarda bir başka bebeğe verilecek, mikroplardan nasıl korunacak ve diğer bebeğin sağlığını kim garantileyecek?

İnternette yayılan bu haberden sonra tüm enteresan kişilikler hayrına sütünü bağışlamayı düşünebilir hatta paraya ihtiyacı olanlar aynı yönteme baş vurup sütünü satmak isteyebilir ve bunu ticarete dönüştürebilirler.

İlk etapta saçma gibi görünse de insanların ihtiyaçtan çocuklarını sattığı, böbreklerini sattığı, kanını sattığı, hatta ne acıdır ki kendilerini sattığı bir dünyada yaşıyoruz...

Hayır işi bile olsa bu işten hiç hoşlanmadım...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..