Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Satın almak

Satın almak
 

Eninde sonunda olacaktı. Çünkü eni, sonuna giden en kısa yoldur. Çünkü boyu, enine göre mesafedir ve mesafe gereksizdir. Çünkü enine boyuna düşünülmemiştir. Çünkü Altınbaş’ın enlemi ve boylamı Göztepe’den küçüktür. Bir başka deyişle Göztepe Altınbaş’a bir boy büyük gelmiştir. Çünkü eninden ve boyundan gidildiğinde farklı sonlara çıkılmaktadır:

Eni:

Tarih 18.06.2008. Göztepe’nin resmi sitesi. Haber şu şekilde verilmiştir: “Göztepe Efsanesi Profesyonel Lige Geri Dönüyor”. Evet Aliağa Belediye Sporu satın aldık. Birleşme diyerek işi hafifletmek olmaz. Üstüne basa basa söylemek gerekir ki satın alınmıştır. Peki neden Aliağa Belediye? Çünkü Ankara Spor, Gençlerbirliği Oftaş Spor, İstanbul Spor, Gaziantep Belediye Spor ve Gaski gibi takımlar çeşitli nedenlerle alınamamıştır. Tersini düşünelim. Varsayalım ki işler yolunda gitti ve Ankaraspor’u satın aldık. “Efsane” kelimesi ile bu satın alma ne kadar bağdaşıyor. Bu mudur “Efsane”? Göztepe para ile efsane olmadı ki para ile efsane kalsın. Altınbaş bir şirkettir. Göztepe ise A.Ş. ünvanına rağmen “inadına” bir kulüptür. Satın alma şirketin yapacağı bir şeydir ve bu karar ile şirketler büyüyebilir. Ancak Göztepe satın alamaz. Çünkü satın almalarla “efsane” kalınamaz.

Boyu:

Tamamen masa başında yapılan anlaşmalar neticesinde bir üst kümeye çıkılmışsa bu, taraftarın içine sinmez. Çünkü “Düşsek bile amatöre” bütün sene her maçta sesimiz kısılana kadar “Teker teker çıkacağız ligleri” diye bağırdık. Çünkü “Biz kötü gününde kavgayı seçtik”. Çünkü “Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz”e inandık. Ancak başarıya giden en kısa yoldan değil. Çünkü Göztepe tutkusunun sebebi başarı değildir. Gururdur amatörün toprak sahalarından bize kalan. Üst liglere çıkmak için gerekli kudret milyon dolarlardan ziyade, küllerimizde mevcuttur.

İsterim ki, bari bundan sonra efsanenin bir parçası olun. İsterim ki, takımını müşteri gibi değil, taraftar gibi destekleyen yüz binleri yönetin. İsterim ki, profesyonelce düşünürken, amatörce sevin bu kulubü. İsterim ki, 3. ligin herhangi bir maçında Atatürk Stadı’nda 60.000 sevdalının “Göz Göz Göztepe” diye haykırması çınlasın kulaklarınızda.

İsterim ki bu son olsun. İsterim ki bir son olsun ve eninde sonunda olacak sonları Altınbaş Holding’de bırakalım artık. Çünkü gidilecek her güzel yolun başı ve sonu sadece Göztepe’dir…

 
Toplam blog
: 4
: 746
Kayıt tarihi
: 19.09.07
 
 

Ege Üniversitesi İşletme mezunuyum. 3 yıldır bir ambalaj şirketinde satış temsilcisi olarak çalışıyo..