Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '12

 
Kategori
İnternet
 

Satış ortaklığı ile nasıl para kazanılır?

Satış ortaklığı ile nasıl para kazanılır?
 

İnternet üzerinden nasıl ek gelir elde edeceğiniz konusunda bir fikriniz yoksa, buna rağmen internetten para kazanmak istiyorsanız size bazı önemli ipuçları vermek istiyorum.

Artık bireysel internet kullanıcıları da, blog yazarlığı, gibi popüler olan yöntemlerle internetten para kazanabiliyor. Artık özel ve hatta kamusal sektör bile birçok işini internetten yürüttüğünden insanlar için internette yeni iş kapıları oluşuyor. Bu yeni yapılanmanın mimarisi son yüzyılın on yıllık dönemi içerisinde gerçekleşmeye başlarken; günümüzde artık tüm ağ yapılanmaları internet üzerinden kurgulanmaktadır. Bunlar içerisinde sosyal paylaşım ortamları bile internet üzerinde yerlerini almaktadırlar.

Hal böyle olunca insanlar için iş ve ev arasındaki mesafe de artık ortadan kalkmaya başlamaktadır. Oturduğunuz yerden ya da evinizden bir bilgisayar ve internet bağlantısı sayesinde yapabileceklerinizi göstereceğiz.

İnternetten para kazanma yöntemleri genellikle satış kanallarından oluşmaktadır. Kısacası satış ve pazarlama yaptıkça para kazanırsınız. Ancak bu kanallara nasıl ulaşılır? Nelerdir? Nasıl sistemlerden oluşmakte ve nasıl çalışmaktadırlar? Gelin birlikte bakalım.

Öncelikle affiliate marketing olarak da bilinen satış ortaklığından bahsetmek istiyorum. Satış ortaklığı, satışına yardımcı olduğunuz ürün ya da hizmetin satışından komisyon almanızdır. Önemli olan satışları arttırmaktır. Firmalar, satışlarını arttırmak için satış ortaklıklarına ihtiyaç duymaktadırlar. Sizler de firmalara satış konusunda yardımcı olduğunuzda komisyon ücretinizi alırsınız. Böylece kar seviyesi artar ve her iki taraf da kazanç elde etmiş olur. Satış ortaklığı için firmaların farklı oranlarda önerdikleri komisyonlar üzerinden anlaşmanız gereklidir.

Komisyon ücretinde anlaştığınızda işe başlayabilirsiniz.

Affiliate marketing sisteminde yapmanız gereken internet üzerindekileri satış yapılan platforma yönlendirmenizdir. Bu da satışı planlanan ürünlere ilişkin anahtar kelimeler ya da görsel sunumlarla yapabilirsiniz. Bu sunumlar video, resim vb. şeklinde olabilir. İnsanlar amaçsız olarak bile internette geziniyor olsalar da ilgilerini çekebilir ve ürünü satabilirsiniz. Sadece önemli olan onların dikkatlerini çekmek ve bu platformlara insanları yönlendirmektir. Bu sistemde müşteriyle muhattap olmazsınız, pazarlık yapmaz ya da herhangi bir konuda sizlere sorulacak olan sorulara cevap vermek durumunda kalmazsınız. Sadece onları yönlendirirsiniz. Bunun için bir web sitenizin olması şart değildir.

Farklı siteler ya da sanal ortamlar üzerinden de bu kanallardan insanları yönlendirebilirsiniz. Satışa teşvik amaçlı uygulanan bu iş içerisinde satış gerçekleştiğinde banka hesabınıza yatacak olan ödemenizi beklersiniz. Bunların dışında satış ortaklığında sistemi bir kere kurmanız yeterli olacaktır. Sürekli bilgisayar başında ya da internette olmanız şart değildir. Sistem kendiliğinden işler ve sizlere kazanç sağlar. Ancak daha fazla kazanç sağlamak için birden çok satış ortaklığı almanız ve yönlendirme için gerekli olan araçları güncellemeniz sizin lehinize olacaktır.

Satış ortaklığının yanı sıra network marketing sistemleri birkaç yıl öncesinde ülkemize giriş yapmıştır. Network marketing sistemleri genellikle üye sistemiyle çalışmaktadır. Bu üyelik bazı kanallarda affiliate marketing sistemlerinde de geçerli olabilmektedir. Ancak network sistemleri mutlak surette üye kazanarak büyümektedirler. Farklı firmaların çeşitli ürünlerinin satışını sarttırmak ve farklı ülkelerin Pazar alanlarına girebilmenin en kolay yollarından biri olan network marketing sistemi ile firmaların kar seviyeleri de artış göstermektedir. Siz üye yaptıkça alt hatlarınıza dizilen üyeler giderek artacağından kazancınız da artacaktır.

Network sistemleri üye yaptıkça sizlere belirli bir kazanç sağlar ve bu üyeler satış yaptıkça da bu satışlardan kar payı alırsınız. Aynı şekilde sizler de satış yaptığınız takdirde bu satışlardan pay alabilirsiniz. Dolayısıyla genel itibariyle bu sistemlerde tepede olmak önemlidir. Çünkü satışlardan elde edilen paylar yukarı doğru akışkanlık göstermektedir. Bunun yanı sıra bu sistemlere üye olmanız için üyelik ücreti ödemeniz gerekir. Bu ücreti ödeyip; üyelik formunu doldurduktan sonra işinize başlayabilirsiniz.

Distribütör olarak adlandırılacak sizlerin satışlarını arttırmak adına internet üzerinden faliyet gösteren firmaların ürünlerini yine internet üzerinden sipariş yoluyla alırsınız. Aynı şekilde satış yapmak istediklerinize internet üzerinden satış yapabilir hatta canlı bir şekilde kamera yardımıyla ürün tanıtımında bulunabilirsiniz. Böylece kazancınızı evinizden yönetebilirsiniz. Zaten bankacılık sistemlerinin de internet ortamına taşındığı global ekonomik piyasalar sayesinde ödemelerin yapılması bir tıklama ile mümkün olabilmektedir. Dolayısıyla ne müşterinin ne de sizin bankaya gitmenize de gerek kalmayacaktır.

Evden para kazanma methodlarından bir diğeri de yne internetten anket doldurarak para kazanmaktır. Bu sisteme ülkemizin geçmesi son yıllarda mümkün olabilmiştir. İnternet üzerinden anket doldurulmasının sebepleri içerisinde; çok hızlı ve kolay erişimi sağlayan bir iletişim aracı olmasının yanı sıra araştırma faaliyetlerini içeren anket hizmetlerinin maliyetlerinin çok düşük olmasıdır. Bu sebeple de firmalar internet üzerinden anket doldurulmasını talep etmektedirler.

Araştırma şirketleri de aynı sebeplerden ötürü anket hizmetlerini daha çok internet üzerinden gerçekleştirmektedirler. Bunun için de internet üzerinden anket sitelerini oluşturmaktadırlar. Sizin yapmanız gereken bu anket sitelerine üye olmaktır. Anket sitelerine üye olduğunuz takdirde üyelik formunu doldurmanız gerekecektir. Bu formda genellikle kişisel bilgileriniz ve banka hesap bilgilerinizin yanı sıra sizden bir e-mail adresi istenecektir. Bu formu eksiksiz bir şekilde tamamlamanız işi doğru yapmanız anlamına gelmektedir. Bunun sonrasında üyelik ücreti talep edecek bazı anket siteleri için üyelik ücretini ödemeniz gerekmektedir. Bu ücreti de ödedikten sorna sizlerin e-mail hesaplarına gelecek olan anketleri doldurarak internetten para kazanabilirsiniz. Çok fazla kazanç elde etmek istiyorsanız çok sayıda anket doldurmanız gerekmektedir.

Bunun için de bir anket sitesine üye olmaktan ziyade birden çok anket sitesine üye olmanız sizin için faydalı olacaktır. Aynı şekilde anket sitelerinin en güvenilir olanını ve en çok kazandıranını bulabilmeniz bir miktar zorudur. Bu da sizin açınızdan zaman kaybına neden olur. Dolayısıyla anket sitelerinin listelerini görüntülemenizi sağlayacak bir takım programlar bugün internette satışa sunulmaktadır. Anket siteleri sizlere anket yolladığında genellikle yan tarafta teklif ettikleri ücretler de görülmektedir. Dilediğiniz ücretteki anketi doldurabilirsiniz. Seçim size aittir.

Aynı durum direkt olarak firmalara üye olmanız ve bu firmaların anketlerini doldurmanızla da mümkündür. Bu firmaların listelerini görüntülemenizi sağlayacak anket programları da aynı şekilde piyasada satılmaktadır. Bu programları bilgisayarınıza kurmanız yeterli olacaktır. Firmaların adreslerine ulaştıktan sonra üye olmanız yeterlidir. Bu listeler içerisinde hangi firmanın anket başına ne kadar ücret ödeyeceğini de görebileceksiniz. Dolayısıyla dilediğinizi seçmekte aynı anket sitelerinin yollamış olduğu anketlerde olduğu gibi serbestsiniz. Kazancınızı arttırmak için hem anket sitelerine hem de firmalara üye olabilir ve sürekli bir gelir elde edebilirsiniz.

İnternette para kazanma yöntemleri içerisinde en popüler olanı sizlere bahsettiğim bu üç yöntemdir. Bugün dünyada en fazla iş olarak algılanan ve kullanılan kazanç kapıları bunlardır. Ancak bunların dışında daha farklı alanlarda da kazanç elde edebilmeniz mümkündür. Örneğin reklam ve tanıtım alanlarında gerçekleştirilen faaliyetlere katılabilir ya da makale yazabilirsiniz. Bunlar size hitap eden iş kolları değilse ve daha fazla kazanmak istiyorsanız; bu durumda direkt olarak kendi mağazanızı internetten açabilir ve satışlarınıza başlayabilirsiniz. Sanal mağazacılık artık ülkemizde de oldukça tercih edilen alışveriş mekanlarıdır. İnsanların vakitleri kısıtlıdır. Bu yüzden de internet üzerinden büyük markaların mağazalarından birine sahip olabilir ve çok büyük kazançlar elde edebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 3
: 3493
Kayıt tarihi
: 23.11.11
 
 

Uzun yıllardır internet sektöründe çalışıyorum. Artık hayat sanki internette ve sosyal platformla..