Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '12

 
Kategori
e-Ticaret
 

Satış Ortaklığını duydunuz mu ?

Satış Ortaklığını duydunuz mu ?
 

satış ortaklığı


Satış ortaklığı (affiliate marketing), bir kişiye veya firmaya ait ürünün satılmasına aracılık etmektir. Kısaca internet komisyonculuğudur. Yapılması gereken ürünü, potansiyel müşterisi ile buluşturmaktır.

Satış ortaklığı işini yapmak için, affiliate ağlarına açık olan sistemlere üye olmamız gerekir. Sonrasında, bu sistem içerisinde bulunan ürünlere satış ortağı olur ve ürünü gerekli platformlarda tanıtırız. Bu sayede ürün sahibi, ürünün satılmasına aracılık ettiğimiz için bize, daha önceden belirlenen komisyonu öder. Kısaca bu sistemde 4 temel öğe vardır:  ürün, satış ortağı, potansiyel müşteri ve komisyon. Bu 4 öğe arasında olan satış ortaklığı, oldukça kar getiren bir meslektir.

Ülkemizde satış ortaklığı (affiliate marketing) ile bilgi bulmak kolay değil. Ancak İngilizce metinlerde, affiliate marketing kelime öbeğini aradığınız zaman bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Abd ve Avrupa'da 15 yıldır olan satış ortaklığı işi, özellikle son yıllarda Hindistan'da popüler olmaya başladı. Ekonomik olarak zor durumda olan Hindistan'da yaşayan insanlar, satış ortaklığı işini yaparak geçimini sağlıyorlar. Anlayacağınız bu gerçek bir iş ve meslek dalı diyebilirim.

Eğer iş bulamıyorsanız veya evden çalışmak istiyorsanız satış ortaklığı işini yapmanızı tavsiye ederim. Aklınıza takılan sorular varsa sorabilirsiniz. Bu işin içinde biri olarak size bilgi verebilirim.

 
Toplam blog
: 77
: 1884
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

Kendimi anlatmayı pek sevmem. Çünkü insanın kendinden bahsetmesi siyasetçi olmak ya da siyaset ko..