Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Şatonun bodrum katı

Şatonun bodrum katı
 

Batılı bir dünya görüşü bize kazanmak ve başarılı olmak için hep başkalarından daha iyi olmak gerektiğini, yarışmayı, rekabeti, ezmek, bölmek ve parçalamak gerektiğini söylüyor. Konuya ben ve öteki diye baktığımızda kendimizi çelişkili bir çatışmanın tam merkezine oturtmuş oluyoruz. Oysa bizler herşeyin bütün olduğu bir dünyanın sadece bir parçası ama önemli bir parçasıyız. Evrende herşey farklı ama bir bütün olarak, birarada yaşıyor.

Bizler herşeyi kapsayan, içine alan kollektif bilincin bir parçası değil miyiz? Batının katı ve kapitalist görüşünün yaygın olduğu bir dünyada bu gerçeği unuttuk. Uzun bir süreliğine..

Şimdi bir dönüşüm, bir geçiş çağında yaşarken içimizdeki bütünlüğü yeniden bulmaya çalışıyoruz. Niçin herkes meditasyon, yoga, reiki gibi doğu öğretilerinden yararlanmayı deniyor. Niçin? İçindeki tam ve bilgelik dolu bilinçli varlığını yeniden harekete geçirmek için!

İçimizde üç katlı koskoca bir şato var. Biz gidip bodrum katında oturuyoruz. Sonra yavaş da olsa şatonun diğer bölümlerini de keşfetmeye başlıyoruz ama diğer birçok odanın kapısı hala kapalı ve içi tozlu !

Önce ışığın yerini bulup odayı aydınlatmak gerek. Sonra da odaların birbir tozunu almak!

Dünya bir dualite laboratuarı gibi çalışıyor. Önemli olan bu laboratuarda ayrıştırılan zıtları yeniden birleştirebilmek! Zıtların birlikte çalıştığını anlamak. Soğuk olmazsa sıcak da olmaz. Gece gündüzü, gündüz geceyi takip edecek. Yolun her iki yönünü de görebilmek ve yolun aslında tek ama uzun olduğunu farkedebilmek. İyinin ve kötünün ötesine geçerek gidilecek tek bir yol! Bunu yaparken yollarımız farklı olabilir. Önemli olan yolun sonunda bizi nereye çıkaracağı!

Hayat fırtınada gemiyi nasıl yönettiğinle değil onu azgın sulardan sakin limanlara nasıl getirdiğinle ilgileniyor.

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..