Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '12

 
Kategori
Astroloji
 

Satürn artık Akrep Burcu'nda

Satürn artık Akrep Burcu'nda
 

Eveettt, ben blogda yazmaya başladığımda Satürn Terazi Burcu'ndaki serüveninin çoğunu tamamlamış olduğundan ancak ara ara Satürn ve Terazi Burcu hakkında yazmıştım. Şimdi Satürn'den bahsetme vakti geldii. Hadi bakalım...
 
Diğer yazımda olduğu gibi bunda da belirtmem gereken bir durum var: Satürn Akrep'te ilerlerken sadece burcu ya da yükseleni Akrep ya da Oğlak olanları etkileyip diğerlerini etkilemeyecek değil! Tıpkı Terazi Burcu geçişinde olduğu gibi büyük bir nüfusu etkileyecek, çünkü günümüz dünyasında haritasında Terazi, Akrep ve Yay burçlarından en az ikisinde (üçünde olanlar da çoktur) gezegen olmayan insan, ülke, şirket, parti, okul, evlilik, ortaklık v.b. çok çok azdır. Bu nedenle de bu üç burçtaki hareketler – özellikle de Mars ve Satürn geçişleri- dünyayı çok yoğun bir şekilde etkilemektedir. Türkiye'nin üç gezegeni Akrep'te, Satürn'ün girişiyle dört gezegen olacaklar ve kimi zaman bu sayı artacak, AB'de Akrep etkisi fazla... Bundan ötürü Akrep Burcu ve Satürn'ün Akrep Burcu geçişi konularına burcunuz ve yükselen burcunuz ne olursa olsun biraz daha itinayla yaklaşmanız lehinize olabilir.
 
Önce biraz geçmişe bakalım ve 20.y.y.da Satürn hangi dönemlerde Akrep Burcu'ndaymış bir görelim. Ne de olsa geçmiş, referanstır :)
21 Aralık 1923-07 Nisan 1924 ile 14 Eylül 1924-03 Aralık 1926
23 Ekim 1953-13 Ocak 1956 ile 15 Mayıs 1956-11 Ekim 1956
29 Kasım 1982-06 Mayıs 1983 ile 24 Ağustos 1983-17 Kasım 1985 tarihleri arasında Satürn Akrep burcundaydı.
 
Şimdi ise Satürn'ün Akrep Burcu bayrağını 23 Ağustos'tan bu döneme kadar Akrep'te olan Mars'tan alacak olması günümüz Satürn Akrep döneminin kimi olaylarının ayak seslerini duyduk demek. 06 Ekim 2012'de Satürn , Merkür , Mars ve KAD Akrep'te olacak. Buna Türkiye'nin doğum haritasındaki Güneş,Venüs ve Jüpiter Akrep'i de katar ve 7 Ekim 2012 sabah çok erken saatlere ulaşırsak burcumuz ne olursa olsun bu devri hissetmeye başlayacağız.
 
“Peki bu süreç ne kadar sürecek?” derseniz: Satürn 05 Ekim 2012 Cuma gününü bitirirken Akrep Burcu'na geçeceekk, 23 Aralık 2014 öğleden sonra saatlerine kadar da Akrep Burcu'nun istasyonunda kalacak... 15 Haziran 2015 ile 18 Eylül 2015 arasında Akrep'te bir daha ki tura kadar son noktayı koymak için tekrar Akrep Burcu'nda olacak.
 
Akrep Burcu'nu tanımıştık bir de şu Satürn'ü tanıyalım bakalım...
Simgesi: Bir artı işaretinin sağ tarafına bağlı içe dönük bir yarım dairedir. Artı işareti maddeyi temsil ederken yarım daire bütünlenme yolundaki ruhsal birikimleri sembolize eder. Bütün olarak ise hislerin üzerinde, hisleri engellemiş bir maddi yapıyı anlatır.
Yönettiği Burç: Modern Astroloji'de Oğlak Burcu (İkincil olarak Kova Burcu), Klasik Astroloji de Oğlak ve Kova burçları
Satürn kendini en rahat Oğlak ve Terazi burçlarında hareket ederken, en çok Balık ve Yengeç burçlarında zorlanır, zorlar.
Satürn bedende iskelet yapısını, dişleri, deriyi, dizleri ve kalsiyumu temsil eder.
 
Genel Nitelikleri
+Zaman,zamanlama
+Sorumluluk
+Sabır
+Gerçekler
+Ciddiyet
+Olgunluk,olgunlaşma
+Saatler,saatçiler
+Dağlar,dağcılar
+Yaşlı insanlar,onlarla ilgili bakım evleri
+Otorite
+Kimsesizler,öksüzler,yetimler
+Baba,dede,ata
+Yaşça büyük ya da deneyimli kişiler
+Yalnızlık, tek başınalık
+Geçmiş
+Deneyim
+Kurallar, düzen
+Baskı
+Kısıtlama, daraltma
+Engeller
+Eksik parçalar
+Mezarlıklar
+Çöller, kurak araziler
+Kurşun elementi
+Yoksunluk
+Devlet, devletle ilgili konular
+Sıkıntılar karşısında zamandan ve deneyimden güç kazanmak
+Eski herşey
+Antikalar, antikacılar
+Keçiler , oğlaklar
+Fakirlik
+Yasaklar
+Resmi konular
+Arkeolojik çalışmalar
+Tarihi eserler
 
Satürn devrede olmadan, devreye girmeden hangi konu olursa olsun hikayenin hamuru tutmaz. Ya zamanı gelmemiştir, ya zamanı geçmiştir, ya geçici olabilecek bir yapıdır, zamana dayanıklılığı yoktur...
 
Satürn bir yüzyılda bir burç ve ilgili konuları üzerinde merkezden ancak 3 kere çalışma yapabiliyor, yaptırabiliyor. Yani günümüz yaş ortalamasıyla bir ömürde iki kere... Tren kaçarsa bir daha o merkez istasyondan değil ancak onunla bağlantılı istasyonlardan dolaylı çalışma yapabilirsiniz. Satürn Terazi'de diğer burçlara kıyasla ciddi halinden daha uzak, keyifli, ılımlı çalıştı. Bu nedenle ümid ediyorum ki Satürn Terazi'de konu başlıklarından bazıları önünüze birden fazla kere geldiği halde görmezden gelmiş ya da kaçmamışsınızdır :) Aksi takdirde Satürn Akrep devrinde çok bocalayanlardan olabilirsiniz.
 
Peki Satürn Akrep Burcu Devrinin Olası Temaları Genel Çerçevede ve Burçlar İçin Ne Olabilir?
 
Bu herşeyden önce kendi yapınızdaki Akrepyen niteliği ne kadar farkında olduğunuzla, ne ölçüde, hangi yönde kullanıp geliştirdiğinizle ilgilidir. Akrepyen nitelikleriniz mi sizi ilgili konu başlıklarında yönetiyor, yoksa siz mi Akrepyen niteliklerinizi yönetiyorsunuz? İşte Satürn Akrep'te bunların cevaplarını size gösterir. Eğer dengeyi kurmuşsanız çok iyi, o zaman bugüne kadar bu konu başlıklarında inşaa edip geliştirmeye çalıştığınız niteliklerinizin daha üst seviyelere ulaşmasının vakti gelmiş demektir. Kendi adınıza sevinebilirsiniz. Hayırlı uğurlu olsun :)
Ama eğer dengenin olmadığı çıkarsa o zaman sürecin öncelikle karanlık yüzü başlayabilir. Hayırlı olsun...
 
Satürn Akrep devri için yapabileceğim iki temel yorum var;
1.İçinizdeki ve karşınızdaki gölgelerle ve karşınıza çıkacak en hafif haliyle öfkeyle karşılaşmaya hazır olun. Dediğim gibi her konuda gölge yanınız şifacılık da içeriyor olabilir yok edicilik de. Ama nice zamandır hasır altı edilmiş, belki de hiç farkında olmadığınız kırgınlıklar, kızgınlıklar, stratejiler yüksek seviyelerde, size “hiç beklemezdim/ meğer neler varmış içinde hiç bilmezdim” dedirtebilecek şekilde birilerinden size gelecektir. İntikam, kıskançlık, hırs özellikle bu dönem dikkat edilmesi gereken duygular.
2.Satürnyen konular için herzaman söylediğim bir söz vardır: “Kaybı can sıkıcı bir vesile olarak görmektense, içinde saklı bilgeliğe başka bir gözle bakın.” İşte bütün Satürn hikayelerinin özü budur.
 
Satürn ve Akrep Burcu ortaklığının anlattığı en açık konu başlığı “Dönüşüm” dür. Önce bazı konuları doruğa ulaştıracak şekilde yaşatır. Sonra geçmişten beri bu konu/ konularda sürece olumlu hizmeti olmayan herşeyi sonlandırır (öldürür). Akabinde bu sonlanma (ölüm) yeni ve kalıcı bir başlangıca (doğuma) temel oluşturur. Bu sonlanma içeriği gerçek bir ölüm olabileceği gibi duygu, düşünce, ortaklık v.b. konularda geçmişten gelen sakat yapıların sonlanışı da olabilir. Amacı temizlik yaptırmaktır. Diyelim 25 yaşındaysanız 25 yıllık bir temizlik, 50 yaşındaysanız 50 yıllık bir temizlik. Bütün zihinsel, duygusal, bedensel, sosyal yapınızı içerecek şekilde size kendinizin, hayatınızın gittiğini sandığınız düzeninizin bütün kusurlarını sonuna kadar yaşatır. Ta ki siz onun artık sonlanması gereken olduğunu ya da doğal sonlanış ise siz bu sonlanışı kabul edene kadar. Kara çerçeve ancak siz konunun özünün varlığını bütün içeriğiyle kabul edip, adını koyup kendi iradenizle sonlandırana kadar sürebilir.
 
Örneğin bir sakatlığınız ya da sizi çok üzen/sıkan/yoran/saklamaya çalıştığınız fiziksel bir “kusurunuz” varsa bu devirde ya müdahelelerle bu sakatlık ya da “kusur” onarılabilir ya da öyle olaylar yaşarsınız ki sizi kimi konularda baskılayan bu konuyla barışır ve o negatif duygu kamburundan kurtulabilirsiniz.
 
Satürn Akrep devri doğanın da öne çıkacağı bir dönem. Adalar, ormanlar, sulak alanlar, toprak, toprak mahsulleri...
 
İçinden geçeceğimiz dönemde Satürn (Oğlak Burcu'nun yöneticisi) Akrep Burcu'nda ilerlerken Pluto da (Akrep Burcu'nun yöneticisi) Oğlak Burcu'nda yol alıyor olacak. Bu, iki karanlıklar kralı birbirlerinin krallıklarından birbirleriyle güç birliğine giriyor demek. Bu çok önemli bir destek yapısı. Gerek Satürn'ün, gerekse Pluto'nun açıları fazlasıyla önemli ve etkilidir. Hele hele ikisi birbiriyle etkileşimdeyse ilgili oldukları konu başlıkları ve bulundukları evler kalıcı değişimler yaşayacak demektir. Nitekim 2010 Ağustos'unda birbirlerini çok sert şekilde zorladılar. Global çerçevede sonuçları ortada...
 
Peki yakın geçmişte buna benzer bir dönem yaşandı mı? Evet. 1989-1990 yıllarında. O dönem bu iki kral, kendi krallıklarından birbirleriyle güç birliği yapmıştı. Yani Satürn Oğlak Burcu'nda, Pluto Akrep Burcu'ndaydı. Ve hikayede bir de Satürn'ün kontrolünde bir Neptün Oğlak'ta söz konusuydu.
Bu sefer Neptün kendi krallığı olan Balık'ta ve Mayıs 2013'te Satürn Akrep ile Pluto Oğlak'a destek veriyor olacak.
Bu kombinasyonun bireysel anlamları, ilişkisel anlamları ve global anlamları farklıdır. Bu yazımda burçlarla ilgili bölümünü ele alacağım. Ulusal ve global etkilerini de merak edenler ilerleyen günlerde bununla ilgili yazımı blogda bulabilirler.
 
Biz şimdi Satürn ve Akrep Burcu etkileri hangi burç için hangi konu başlıklarında ortaya çıkabilir onlara bakalım:
 
Koç ve yükselen Koç Burçları: Miras, vergi, bankalarla ilgili konular, eşin/ortağın mali durumu, ölümler, ameliyatlar, cinsel konular, çocuğun okula başlaması ya da başka bir ülkeye gitmesi, hayatlarında bugüne kadar sürdürdükleri kariyerlerinin bitişi ve yeni bir kariyerin başlaması konularından bazıları onların bu dönemdeki konu başlıkları olacak.
 
Boğa ve yükselen Boğa Burçları: Onlar için ilişkilerin dönüşüm devri. İnsanlar ve o insanlardan kaynaklanan konularla ilgilenecekler. Ortaklıklar, antlaşmalar, evlilik, işlerinden kazandıkları paralar, hukuki konular, avukatlar, zorlayıcı insanlar, yaşlı insanlar, rakibler, düşmanlar bu devrin kahramanları olacaktır. Evlilik niyetleri varsa çetrefilli bir devrin sonunda evlenip evlenemeyeceklerini anlayabilirler.
 
İkizler ve yükselen İkizler Burçları: İş yerleri, iş hayatları, kariyerlerinin uluslar arası konuları, günlük hayatları, sağlıkları, evcil hayvanları, uzak akrabaları, çalışanları, kullandıkları aletler, kimi arkadaşlıklarının sonlanması ya da sonlanmış görünen kimi arkadaşlıklarının yeniden başlaması konu başlıkları olacaktır.
 
Yengeç ve yükselen Yengeç Burçları: Yengeçlerin aşk mevsimi! Eski aşklar, süregiden aşklar, yeni aşklar şöyle bir silkelenecek. Çocuk sahibi olmak isteyen ama olamamış Yengeçler bu devirde sorunu çözebilir ve çocuk sahibi olabilirler. Spora başlayabilirler. Sanatsal faaliyetlere girişebilirler (Tasarımcılık v.b.). Ailelerinin mali durumları değişebilir. Profosyonel spor hayatı olanların hayatlarında köklü değişimler olacaktır, diz ve eklemlerine, iskelet yapılarına dikkat etmeliler.
 
Aslan ve yükselen Aslan Burçları: Evleri, aileleri, geçmişleri, toprağa,madenlere yatırıma dair konular, işlerini evden yönetmek, eve çalışan almak, eşleri/ortaklarıyla ilgili sağlık konuları, kariyerlerine-hayatlarına karşıdan bakarak gerekli düzenlemeleri yapmak ve gerekiyorsa yıkıp yeniden kurmak Aslanların konu başlıkları arasında. Satürn Akrep Burcu sürecinde zorlanma katsayısı en yüksek burçların başında Aslanlar ve Kovalar geliyor benden söylemesi...
 
Başak ve yükselen Başak Burçları: Çocukların eğitimi, kısa yolculuklar, düşünce yapısı, diller, kardeşler, komşular, okuma-yazma, iletişim hayatı, sözleşmeler, taşımacılıkla ilgili konular, reklamcılık-reklamcılar, pazarlama-pazarlamacılar onların bu dönemki konu başlıkları.
 
Terazi ve yükselen Terazi Burçları: Satürn Başak devrinden, yani Eylül 2007'den bu yana hayat onları biraz fazla yordu. Sürekli atıyorlar, temizliyorlar, yenileniyorlar, sorumluluk alıyorlar, kendileri için çabalıyorlar, büyüyorlar. Bu devirde de bu işlemleri devam ediyor. Özgüven, mali konular, bedenleri, çocuklarının hayatları, aşk hayatlarında doruk dönemlerden biri, sanatsal kariyerlerinin yeniden yapılanması, iş hayatında uluslar arası bağlantılar onların bu dönemki konu başlıkları.
 
Akrep ve yükselen Akrep Burçları: Teraziler'in 2007'den başlayan süreçleri Akrepler için Kasım 2009'da başladı. Kendileri, kişilikleri, benlikleri, hayatları, varlıkları ve kariyerleri onların konu başlıkları arasında. Keza ilişkilerini, geçmişlerini, aile hayatını da gözden geçirecek ve yapılanmaya gideceklerdir. Kilo vermek isteyen yükselen Akrepler bu devri kullanabilirler.
 
Yay ve yükselen Yay Burçları: Bilinçaltı konuları, hastaneler, gizli kalmış-farkında olmadıkları bütün konular, korkular, mali konular, hapishaneler, doktorlar, inzivaya çekilme, meditasyon konuları onların gündeminde olabilir. Öte yandan Yaylar Satürn Akrep devrinden ağırlıklı olarak iç dünyaları değişecek şekilde etkilenecekler. Korkuları, endişeleri, karamsarlıkları sürecin sonunda son bulacaktır. Hafifleyecekler. Bundan iş hayatları, sağlıkları, düşünce ve iletişim yapıları, uluslar arası konuları veya akademik hayatları etkilenecektir.
 
Oğlak ve yükselen Oğlak Burçları: Geçtiğimiz süreçte hayatlarında pek çok durum değişikliği yaşamış burçlardan Oğlaklar. Satürn Terazi devrinde hayatlarını, kariyerlerini yapılandırdılar. Şimdi o kariyerden kazandıkları, kazanmaları gereken para,sosyal çevre, arkadaşlıklar, grup üyelikleri, grup çalışmaları, umudlar, dernekler, sosyal ortamlar onların gündeminde olacaktır. Öte yandan kendilerini intikamcı, kinci ya da despotluk yönünde egoist duygulardan uzak tutmaları kendi yararlarına olacaktır.
 
Kova ve yükselen Kova Burçları: Kariyerleri ve hayatları kökten değişecek burçlardan. Kariyerlerini, aile hayatlarını, evliliklerini/ilişkilerini ve kendilerini gözden geçirmelerine vesile pek çok olay yaşayabilirler. Zaten 2010 onların değiştiği ve zorlandığı bir süreç oldu. O dönem kaybettikleri kimi konuların düzenlemesini yapacaklar. Hayatlarında gizli saklı ne varsa muhtemelen ortaya çıkacaktır. Bu nedenle özellikle ilk bir yılda gizli saklı her türlü durumdan uzak durmalarını tavsiye ederim. Öte yandan doktor olan Kova burçları terfi alabilir. Kovalar, Satürn Akrep Burcu'nda devrinde zorlanma katsayısı en yüksek burçlardan biri haberiniz olsun...
 
Balık ve yükselen Balık Burçları: Yabancı arkadaşlar, yüksek eğitim, yurtdışı seyahatler-yabancı ülkeler, sinema-tv sektörü, hukuki konular, eşinin kardeşi, eşinin yakın akrabaları bu dönemki konu başlıklarından. Öte yandan sağlıkla ilgili belirsiz ya da henüz bilmedikleri konular da ortaya çıkacak ve tedavisi gerçekleşecek olabilir.
 
Sevgilerimle...
Melissa
 
Toplam blog
: 19
: 8119
Kayıt tarihi
: 02.12.11
 
 

Selam sana ey yolcu,   İnternette hiçbir sitede günlük, haftalık, aylık yorumlar yazmayan..