Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Satürn kızları/Amazonların dönüşü

Satürn kızları/Amazonların dönüşü
 

Kadınlarımızın yıldızlara yolculukta görev alma istekleri yok; düzenin parçası olmuşlar. Birileri onları (bacımın örtüsü, anne, bebeğim gibi) nazik yerlerinden yakalamış kullanıyorlar. Bacımın örtüsü edebiyatıyla ulaşacağın yer Esma’dır. Tamam acıklı, tamam haklı; ama ne için öldü? Ülkesinde barış ve demokrasi için olabilir mi? Ama nasılsa Rabia işareti yapılan her yerde kan var.

Özlediğin dünyayı sadece sen kendin kurabilirsin türbanlı; satılık adamların kiralık dünyaları sana göre değil. Sen hiç adam kestin mi, adam kesenlerin içinde ne işin var! Korkma, örtmek istiyorsan/örtmen gerekiyorsa Korkut senin saçının telini bile göstermez; dine saygı için Telafer’de kan dökmek gerekmez, adam olmak yeter!

Sadece çocuk doğurup büyütmek nasıl senin hayatının amacı olabilir ki! Bırak biz doğuralım gerekirse, yeter ki erkek neslinin elinden kurtar bizi! Adamların dünyası bu, ne beklersin Kabil’in torunlarından, erkeklerin hâkimiyetini ortadan kaldırmadan dünyada barış olmaz!

Ama ablam senin ellerin hamur teknesinden çıkmıyor ki; kılıç tutmayacaksın, savaşman gerekmiyor, savaş çağları bitti; devam eden savaşlar seni de köle yapan-maalesef senin de peşinden gittiğin- zihniyet.

Türkiye’de bir güneş doğdurmak istiyoruz, kesip atacağız dünü. Kahramanlar gerekmiyor, bir arada güçlü olacağız. Ve sizler Türkiye kadınları sonsuza kadar sürecek bu yolculukta öncü olarak görev alacaksınız; yok öyle şu söyledi, bu istedi, emir vicdanınızdan. Hayır diyebilir, McDonald’s hamburgerinizi yiyebilirsiniz, bir şey olmaz; sadece çocuklarınızın, torunlarınızın daha iyi bir hayat yaşayabileceklerinden emin olamazsınız.

Türkiye kadınları, barış için emin olmalısınız ki bu ülkede herkese hitap eden bir düzen şart. Sadece dindarın istediği olsun derseniz, sadece milliyetçinin, laikin, solcunun, ateistin, özgürün istediği olsun derseniz siz kavga istiyorsunuz. Ağaç Hareketi düzeni herkese istediğini verecek. Başını örten başını örtecek, affedersin k…nı açan k…nı açacak; yani tam özgürlük. Bölünmeli hayat yoluyla kimsenin kimseden rahatsız olmamasını sağlayacağız.

Ekonomiyi merak etmeyin… 76 milyon insanımızın alın terini akıtıp ülkemizin taşını toprağını zerresine kadar değerlendirecek, en geç 50 yıl içinde hiçbir insanımızın maddi sorunu kalmayacak şekilde halkımızı refaha ulaştıracağız. Bu büyük savaşımda öncülük 25 milyon kadınımızın. Akıllarına dahi gelmeyen görevler alacaklar ve Satürn çağının gizli kahramanları olacaklar. Bu büyük yürüyüş-biz belki görmeyeceğiz ama- inşallah Satürn’de bitecek. 

Erkeklerin peşinden daha ne kadar zavallı/çaresiz gideceksin ablam?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..