Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '20

 
Kategori
Astroloji
 

Satürn ve Plüton Kavuşumu

Astrolojide yapılanmayı, yönetimleri ve disiplini ifade eden tekamül gezegeni Satürn, Aralık 2017'den beri Oğlak burcunda. Satürn, sorumluluk almayı, sabrı, sınırları, özgüveni, yönetme yeteneğini taşıyan Oğlak burcunda kuvvetlidir, sınavları zordur ve biz öğrenene dek peşimizi bırakmaz. 2020 sonuna kadar da Oğlak burcunda ilerlemeye devam edecek.

Plüton ise dönüşümü, yıkımı, yeniden yapılanma için tereddüt etmeden sonlandırmayı anlatır. O da 2008'den beri Oğlak burcunda.

Şimdi bu iki zorlu gezegen 12 Ocak'ta tam kavuşum yaparak, Oğlak konularında güçlerini birleştirecekler. Bunun anlamı, artık işlevini yitirmiş olan yapıların kökten değişeceği olayların kaçınılmaz olacağı.

Tüm Dünya'yı oldukça kuvvetli bir şekilde etkileyecek olan bu kavuşumun etkisini 2020 sonuna kadar yoğun olarak hissedeceğiz. Pek çok yönetimin, yöneticinin ve düzenin değişeceği bir dönemdeyiz. Ekonomiyi de yakından ilgilendiren bir süreç olacak.

Satürn ve Plüton 33-38 senede bir kavuşum yaşarlar. Bu dönemler Dünya tarihinde, kavuşum yaşadıkları burcun doğasında hep önemli ama yıkım içeren gelişmelerin başlangıcı olmuştur.

12 Ocak'ta kesinleşen kavuşumdan önce 10 Ocak'ta önemli bir Ay tutulması yaşayacağız. Doğum haritalarımızda Oğlak burcunun düştüğü alanlarla ilgili konular zaten 2 senedir gündemimizdeydi. Bu kavuşum ve tutulma, yaşadığımız konularla ilgili sonuçlanacak süreçleri işaret ediyor.

Sene boyunca değişik dönemlerde, gerek başka gezegenlerin tekrar tetikleyeceği bu açı, gerekse Oğlak burcundaki diğer zorlu kavuşumlar hepimiz için aslında 2020'nin temel gündemini oluşturacak.

Doğum haritalarında Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi burçlarının 20-24 derecelerinde önemli vurgusu olanlar,11-15 Ocak, 10-14 Nisan, 12-16 Temmuz ve 13-17 Ekim doğumlular daha yoğun etki alacaklar.

Genel anlamda zorlandığımız sorumluluklar, sınırları netleştirmemiz gereken durumlar ve kısıtlanma hissettiğimiz alanlarda geçireceğimiz dönüşümler yükselen burcumuza göre şu şekilde;

YÜKSELEN KOÇ

Kariyer, toplumsal kimlik ve inançlarla ilgili konular

YÜKSELEN BOĞA

Adalet, eğitim, dönüşüm ve yurt dışı bağlantılı konular

YÜKSELEN İKİZLER

Finansal dengeler, ikili ilişkiler ve korkularla ilgili konular

YÜKSELEN YENGEÇ

İkili ilişkiler, açık düşmanlıklar ve sağlık konuları

YÜKSELEN ASLAN

Gündelik yaşam şekli, sağlık ve çocuklarla ilgili konular

YÜKSELEN BAŞAK

Hayattan keyif alınan durumlar, aşk ve aile ile ilgili konular

YÜKSELEN TERAZİ

Ebeveynler, yaşam alanlarımız ve yakın çevre ilişkileri ile ilgili konular

YÜKSELEN AKREP

Kardeşlerle ilişkiler, iletişim ve finans konuları 

YÜKSELEN YAY

Maddi sorumluluklar, kişisel kararlar ve  öz değer  konuları

YÜKSELEN OĞLAK

Hayata bakış, fiziksel durumlar ve saklı kalmış konular

YÜKSELEN KOVA

Psikolojik süreçler, kontrolde olmayan durumlar ve idealler 

YÜKSELEN BALIK

Arkadaşlar, beklentiler ve kariyerle ilgili konular

 

 

 
Toplam blog
: 132
: 78
Kayıt tarihi
: 22.11.19
 
 

Astroloji konusunda düzenli yazılar paylaşıp, söyleşiler yapıp bir yandan da bireysel astroloji dan..