Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '13

 
Kategori
Haber
 

Savaş Ay'ı kaybettik

Savaş Ay'ı kaybettik
 

Savaş Ay  hayata veda etti... 
 
Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gırtlak kanseri tedavisi görmekte olan Savaş Ay, 59 yaşında hayata gözlerini yumdu.
 
Kanser tedavisi gören Ay’ın, ameliyat olmayı kabul etmediği belirtildi. Boğazındaki kitle için yaklaşık 10 yıldır radyoterapi tedavisi gördüğü kaydedilen Savaş Ay’ın, ameliyat olmayı kabul etmediği öğrenildi. Kitlenin büyümesi ve nefes borusunu tıkaması nedeniyle yaklaşık 1,5 aydır Fatih Kamu Hastaneleri İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Ay’ın bugün saat 14.30 sıralarında kalbinin durduğu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği ifade edildi.
 
Savaş Ay kimdir?
 
Usta gazeteci Savaş Ay, 1954 yılına Gaziantep'te Şükran ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı.
 
Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya gazetesinde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans'ta görev aldı. ATV, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar ATV, Star TV ve Kanal 1'de A Takımı adlı tartışma programını yaptı. İngilizce bilmektedir. 2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ında oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğa ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğa sahiptir. Ayrıca bazı programlar yapıp yoksullara yardımcı olmuştur.
 
Son yıllarda A Haber'de muhabirlik yapmakta olan Savaş Ay,  15  yıldır gırtlak kanseri ile mücadele ediyordu. Hastalığı nedeniyle kısık sesle konuşmak zorunda kalmıştı...
 
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay için ilk tören yıllardır çalıştığı Sabah Gazetesi önünde saat 10.00’da düzenlenecek. Savaş Ay için bir diğer tören ise Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda saat 11.30’da olacak.
 
Usta gazeteci Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlnacak. (Kaynak: Milliyet.com.tr)
 
Çok üzücü...  Savaş Ay'a rahmet ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.
 
Ruhu şad olsun...
 
 
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..