Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '15

 
Kategori
Güncel
 

Savaş bitse bile Suriyeliler ülkelerine dönmeyebilirler

Savaş bitse bile Suriyeliler ülkelerine dönmeyebilirler
 

“Savaş bitmez dönemeyebilirler, daha uzun zaman buradalar” durumu bir yana kimselerin pek ihtimal vermemesine, verenlerin de dillendirmemesine rağmen ülkemizdeki iki milyon Suriyeli göçmen, savaş bitse bile ülkelerine dönmeyebilirler.

Bunun birinci nedeni vatancılık öyle her millette yok; biz Türklerde var. Yani elbette Suriyeliler de vatanlarını seviyorlardır ama vatan konusuna Türkler gibi yaklaştıklarını sanmıyorum. Müslüman olsun, iş güç olsun yani onlar için Türkiye’de bir Suriye.

Bir diğer neden dikkat ederseniz Suriyeliler Türkiye’ye yerleşiyorlar. İşe giriyorlar, iş kuruyorlar, çevre ediniyorlar… Tamam, yaşamak için buna mecburlar ama bir gün gidecek gibi bir halleri de yok.

Öte yandan “artık gelmesinler, ya da gitsinler” anlamında bir sıkıştırma da yok. Aksine AKP hükümeti Suriyelilerin gelişinden memnun. Nüfusumuz artsın diyorlar ve üç çocuk yapmasını istedikleri annelerin de doğurmaları zaman alacak.

Özellikle laik kesim Suriyelileri istemiyor ama onlar buna pek aldırmıyorlar. Bana Alman “seni istemiyoruz” dese ertesi gün valizimi toplarım. Rahatları kaçan Türkiyeliler de Suriyeli göçmenler karşı. Ama bir şey var, bu karşıtlıklar ırkçı değil. Bana göre Suriyeliler dönmeyecekler. Türk vatandaşı yapalım, belirsizlik ortadan kalksın. Dahası Suriye’deki iç savaş da bitmeyecek gibi. Ya da bitirilmek istenmiyor. 5 milyon Suriyeli dışarıda. Bu da bir politika olabilir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..