Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Savaş değil, terör!

Şu gerçeği net olarak ortaya koyalım ki: Egemen Dış güçler; Ortadoğu’da İsrail’in arzuladığı güvenli bir bölge yaratmak, Enerji, Su ve Maden kaynaklarına sahip olmak için Büyük Ortadoğu Projesini (BOP) uygulamaya koymuş ve AKP de bu projeye destek vermiştir.

Bu proje Egemen Dış güçlerin ve İsrail’in emellerine hizmet etmekte, bölgedeki İslam varlığını ezmenin ve sindirmenin bir yolu olarak uygulanmaktadır.

Ortadoğu’yu karıştırmakla görevlendirilen ÖSO, İŞİD, PKK, PYD, El Nusra, Hizbullah ve diğer illegal örgütler bu Projenin ürünleri olduğu için Müslümanlara değil Egemen Güçlere hizmet etmektedir.

BOP Egemen Güçlerin ve İsrail’in yararına kurgulanmış, uygulanan bir projedir. BOP ile Türkiye’nin hiçbir kazanımı olmadığı gibi büyük kayıpları olmuş, itibarı zedelenmiştir. Bu şartlar altında, AKP Hükümetinin halen Egemen Güçlerin emellerine destek veriyor olması kabul edilemez.

AKP Hükümeti, İslam dünyasına yapılan ihanetleri göremiyor ve hala Egemen Güçlerle işbirliği yapıyorsa bu durumu nasıl izah edebilirsiniz?

Türk Milletinin bu oyunları görmesi zamanı gelmiş ve geçmiştir.

Egemen Dış güçler; BOP kapsamında İsrail ile dost bir Kürdistan devleti kurma hevesindedir. Bu amaçla PKK’yı kullanarak Türkiye’yi karıştırmak istiyorlar.

Çözüm süreci, PKK’yı güçlendirmek ve Türkiye’de terör olayları yaratarak istikrarsızlaştırmak amacıyla yürütülmüştür.

AKP Hükümetleri; Terörist ile müzakere edilemeyeceği, ancak mücadele edileceği gerçeğini görmesi gerekir. Hiçbir Hükümet; tehdit, tedhiş, silah ve baskı altında isteklerini kabul ettirmek isteyen bir terör örgütüne boyun eğemez. Çözüm sürecinin buzdolabına kaldırılması söz konusu olamaz, bir daha geri dönülmemek üzere iptal edilmesi gerekir.

Türkiye Cumhuriyetinin, bütün vatandaşlarını eşitlik ilkesi kapsamında kucaklaması ve hiçbir sınıfa farklı statü tanımaması esastır. Herkes kanun önünde eşit hak ve özgürlüklere sahiptir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin mücadelesi Türkiye’yi istikrarsızlaştırarak bölmek isteyen Egemen Dış Güçlere karşı yürütülmektedir. PKK Egemen Dış Güçler tarafından desteklenen yasadışı terörist bir örgüttür.

Yasal olmayan bir terör örgütü ile yapılan mücadeleye savaş denmez. Savaş iki düşman devlet arasında olan mücadeledir. PKK ise yasal nizami bir örgüt olmadığı için asker - sivil demeden, silahlı baskın, sabotaj ve tedhiş yoluyla korku yayarak bölge halkını sindirmeye çalışmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri terör ile mücadele etmekte ve terör yaratanları yok etmeye çalışmaktadır.

Bu bir savaş değildir. Bu terör kalkışmasının bastırılması olayıdır, terörist ile mücadeledir. Bu çatışmaları Savaş diye niteleyip Terör örgütlerine yasal bir nitelik vermek en azından bilgisizliktir, ayrıca ihanettir.

Teröre destek veren HDP ve DTK üyeleri hukuki anlamda suç işlemektedir. TC Savcılarının terörü ve ülkenin bütünlüğüne karşı çıkan fikirleri savunan bu gibi kişiler hakkında yasal işlem yapması hukuk devleti olmanın gereğidir.

Demokratik Hukuk devletinde, Devletin varlığına ve birliğine kast etme özgürlüğü olamaz. Devlet kendi varlığını ve devamlılığını teröre karşı koruduğu gibi, bozgunculuğa ve provokasyona karşı da yasalar çerçevesinde korumak zorundadır.

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..