Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Erdoğan Özgenç DOST MECLİSİ

http://blog.milliyet.com.tr/erdoganozgenc

22 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Savaş ve inançlar

Mescid-i Aksa ve Süleyman tapınağı…

Bunlar birbirinden farklı şeyler değil, Museviliğin merkezi olarak ve Kral Süleyman tarafından yaptırılan Süleyman tapınağı Babiller tarafından yıkılmıştır.

Sonraki yıllarda Hazreti Ömer tarafından yeniden inşa edilmiş ibadete açılmıştır. İşte Mescid-i Aksa burasıdır. Yani Süleyman tapınağının üzerine inşa edilmiştir.

Mescid-i Aksa “İslam aleminde” olduğu gibi Kudüs’ te bulunan “Müslümanlar”  için de ilk kıble sayılmıştır.

***

Yaklaşık 40 yıldır Mescid-i Aksa bir şekilde mutlaka saldırıya uğrar. Bazen hafif bazen ağır hasarlar görür, birkaç kıytırık tepkiden sonra hayat aynen devam eder…

Benim yaşım o günleri hatırlamaya yeter; bendeniz bugüne kadar Mescid-i Aksa’ ya yapılan menfur saldırıları kınayan ne bir “papa” gördüm ne de “haham”

***

Museviler için burası neden önemlidir diye düşüneceksiniz, son derece basit ki bu konuyu Pamukkale de bulunan ve çok yoğun turistin ziyaret ettiği Leodikya kilisesinin verdiği mesajlarda bulabilirsiniz.

Buna göre; İsa Mesih yeryüzüne geldiğinde Yahudiler Tanrı’ya bağlılıklarını göstermeleri gerekmekteydi. Fakat tam tersini yaparak İsa Mesih’in çarmıha gerilmesini sağladılar. İmandan ayrılan Leodikya Kilisesinin verdiği mesaj da bunu ifade etmektedir.

***  

Her dinin mensupları kendi inancına ait olan her şeyi sahiplenmektedir. Eh, dinin içerisinde siyaseti sokup da egemen olmanın yolunu açarsa birileri bu sahiplenmenin uluslararası boyutlarındaki planlarını da göz ardı edemez…

Her inanç sahibi tarihin kanlı dönemlerinde kendi inancını temsil eden yıkılan yok edilen ya da harap bir duruma getirilen yapıları kurumları yeniden inşa etmek istemektedir.

İşte bana soracak olursanız İsrailli inananlar da Süleyman Tapınağı üzerine inşa edilen Mescid-i Aksa’ nın yerinde o tapınağı görmek istiyor ve kendilerini yönetenlere baskı yapıyorlar…

***

Bizler kendi değerlerimize sahip çıkmıyoruz ki Mescid-i Aksa’ ya sahip çıkmayı deneyelim…

Bir kere İslam aleminin “Müslümanlıkla” uzaktan ve yakından alakası olmayan paraya açıkça tapan İslamiyetin kurallarını ve güzelliklerini hiçe sayan bir kenara atan Suudi Arabistan kralı, bugün eğer elinden gelse Hazreti Muhammed’ in evini yıkıp yerine Kral Abdullah için dev gibi bir saray bile inşa eder. Kaldı ki bendeniz oldum olası Kralın, Kabe’yi ziyaret yani Hac kendilerini kazandırmasa hiç düşünmeden Kabe’yi yerle bir edip yerine dev gökdelenler dikeceğine inanıyorum…

***

Kaldı ki bugüne kadar hem ülkemiz için hem İslam dünyası için son derece önem arz eden bir çok mekan ve kale yerle bir edilmiş yerine çoğu iğrenç yaşam merkezleri ve otellerle dolu dev gökdelenler inşa edilmiştir.

Hanginiz bunlara tepki koydunuz isyan edebildiniz ki Mescid-i Aksa için kendinizde söz söyleme hakkını buluyorsunuz…

Kaç zamandır Peygamberimizin evinin yıkılacağı gerek ülke gerek yurt dışı basında yer bulmaktadır. Bugüne kadar da anılan ülke ve kralı tarafından yalanlanmamıştır.

Şimdi soruyorum beyler bayanlar; sizin başka işiniz yok mu, yani peygamberin evinin yıkılacağı haberi yerine Mescid-i Aksa ile ilgilenmeniz tuhaf kaçmıyor mu?

***  

Demem o ki, halkının kendi inançları gereği sahip çıkılmasını istediği Süleyman tapınağı için İsrail tarafından Mescid-i Aksa’ nın,

Para için Kral Abdullah ve havarisi (?)  tarafından peygamberimizin evinin yıkılacağından hiç kuşkum yoktur.

Belki bugüne kadar yıkmadılar ama bu hiç “yıkmayacakları” anlamına gelmez…

***

Şimdi bendeniz bu yazımı okuyan herkesin ülkemizde bulunan, aşağıda ismini sıraladığım “yedi” adet kiliseyi ve verdikleri mesajları incelemelerini rica ediyorum.  Yazardım ama o kadar uzun yer tutacaktı ki biliyorsunuz bizde uzun yazıları okumama hastalığı var…

Efes Kilisesi

Bergama Kilisesi

İzmir Kilisesi

Tiyatira Kilisesi

Sart Kilisesi

Filadelfiya kilisesi ve yazım da bahsettiğim Leodikya kilisesi…

***

Dinleri din yapan en büyük özellik, “inançlara saygı duymak ve göstermektir…”

Ve hiç kimse unutmasın geçmişte “dinler” siyasete alet edilerek dünya en kanlı din savaşlarına sahne olmuştur…

Bu bağlam da diğer dinlerin inanç sahiplerinin kendi değerlerine sahip çıkmayacağını beklemek son derece ayıptır…

***

Hadi şimdi size bir soru, yazımı da bu soruyla nihayetlendireceğim;

“Türkiye Mescid-i Aksa için kendi kafasına göre ortalığı toz dumana katarken Suudi Arabistan Kralının Katar emirlerinin niye kılı bile kıpırdamaz?

İyi ve güzel tatiller olsun efendim…

Erdoğan ÖZGENÇ

Mersin 22.11.2104 10.10

 
Toplam blog
: 846
: 425
Kayıt tarihi
: 26.06.12
 
 

Emekli banka müdürüyüm ama kart vizitimde "insan" yazıyor. Adana'da ikamet ediyorum. Herk..