Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Savaş ve İnsan

,İnsanların kötü olabileceğine inanmak zor da olsa, bazı insanlar kötü olabiliyorlar işte. İşlediği cinayetten pişmanlık duymadan yaşamaya devam eden bir katil, çocuklara işkence eden bir cani, günlük hayatınızda selamlaşırken, bir gün aniden kapıyı açar açmaz üstüne atlayıp tecavüze yeltenen bir komşu gibi.

Bugün ülkenize turist olarak gelen kişinin, yarın elinde silahlarla acı ve ölüm saçmak için geldiğini düşünün. Bir ihtimal; ama var işte. Savaş psikolojisi içinde, bir canlının canını yakıyor işte.

Bu şüphelerle yaşanmasa da olmaz dediklerimiz oluyor. Hitler'in toplama kamplarına hiçbir mantıklı gerekçe olmadan topladığı, işkence ettiği, çalıştırdığı, 8,9,10 yaşlarında çocuklarla ilgili bir belgesel izledim bugün. Hitler'in gerekçesi mi vardı? Hayır. O insanların suçu Yahudi olmak mıydı? Filistinliler'in suçu müslüman olmak mı?

Öldürmenin de bir şerefi olmalı bence.

Küçücük çocukları, masum insanları yalvartarak öldürmemeli.

Zavallı bir çocuğun eline, ablasının içerde tecavüze uğradığı ile ilgili bir pankart tutuşturup, fotoğrafını çekmemeli. Savaş, işkence, ölüm korkusu altında ezilen zavallı minik melek ruhlara bu kötülüğü yapmamalı.

Savaşmanın da, öldürmenin de bir raconu olmalı. Acı saçmaya güç olsa da o racon, o utanç, o vicdan durdurmalı.

Gerekçesi ve lüzumu olmasa da, cani insan ruhu avunmuyorsa barışla, savaşmanın da bir şerefi ve raconu olmalı.

Emekleyen bebeklerin annesini alıp götürememeli.

Kimse kimseye ne dinini, ne fikrini, ne cinsel tercihini  sormalı. Değil mi ki insan, saçının teline kimse dokunamamalı.

Dokunuyorsa da Tanrı, artık bir şeyler yapmalı.

 

 
Toplam blog
: 82
: 6114
Kayıt tarihi
: 20.05.12
 
 

Hukukçu bir anne.  Hayatta her şeyin kontrol edilemeyeceğini zor da olsa öğrendim.  Hayat, kısa b..