Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '07

 
Kategori
Spor
 

Savaş

Savaş
 

Bir gazetede okuduğum habere göre (tabi haber doğruysa) Beşiktaş Başkanı Sn. Demirören bir dönem daha Beşiktaş’ta başkan seçilecek demektir. Her zaman olduğu gibi Sn. Demirören ne zaman Beşiktaş’ta işler iyi gitmese Fenerbahçe'ye saldırıyor. Bu durumdan sağladığı pirim ile kendi camiasının desteğini alıyor ve oylarını artırıyor. Şu andaki durumda Beşiktaş için çok iyi sayılmaz; çünkü Fenerbahçe'nin Roberto Carlos transferinden sonra aynı kalitede ve aynı ayarda bir oyuncu ile anlaşacaklarını söylemelerine rağmen hala öyle bir oyuncu ile anlaşamadılar ve dikkati başka bir yere çakmaya çalışıyorlar. Tabi Cisse'yi Roberto Carlos ile aynı kefeye koyarsanız ona denecek bir şey yok zaten.

Sn. Demirören şimdide nerden aklına geldiyse bu açıklamayı yapmak, demiş ki Fenerbahçe ile yabancı oyuncu sınırının kaldırılması konusunda tek başına savaşıyormuş. Yani yabancının sınırlı olması için tek başına mücadele veriyormuş. Buna neden olarak da Anadolu kulüplerini göstermiş. Güya Anadolu kulüplerini çok düşünüyormuş kendisi. Yabancı sınırı serbest bırakılırsa Anadolu kulüpleri iyi transfer yapamayacaklarmış. Fakat Sn. Demirören gerçeği ifade etmekten çekinmiş olacak ki bahane olarak Anadolu kulüplerini göstermiş. Bu sayede de kendini Anadolu kulüpleri için savaşan birisi olarak göstermeye çalışmış. Sn. Demirören eğer Anadolu kulüplerini bu kadar düşünmüş olsaydı Fenerbahçe'nin yıllardır havuzdan alınan paranın tüm kulüpler arasında eşit paylaştırılması isteğine karşı çıkmazdı. Tabi karşı çıkmasının bir sebebi var ve bu sebepte Beşiktaş'ın gelirlerinin büyük bir kısmının havuz gelirinden oluşmasından kaynaklanıyor. Bu durum Fenerbahçe için tabiî ki geçerli değil havuz gelirleri Fenerbahçe'nin gelirlerinin yaklaşık %10 ila %12 arasındaki bir kısmını oluşturuyor. Anlaşılan o ki Sn. Demirören'in bugüne kadar aklına getirmediği Anadolu kulüplerini yabancı sınırlamasının kalkmaması için yaptığı çalışmalarda aklına getirmiş olmasının başka bir sebebi var.

Bu başka sebepte Beşiktaş’ın içinde bulunduğu durumdan başka bir şey değil. Sn. Demirören'in aslında korkusu eğer yabancı sınırı kaldırılırsa Fenerbahçe Roberto Carlos gibi dünya yıldızlarını getirmeye devam edecek ve Fenerbahçe'yle baş edememe korkusudur. Böyle bir durumda da diğer takımlarla arasındaki farkı zaten çok açmış olan Fenerbahçe'yle baş etmenin mümkün olamayacağını görmesidir. Çünkü Roberto Carlos gibi futbolcular durup dururken gelmiyorlar bu ülkeye. Maliyet olarak karşılayabilmelisiniz, buda yetmiyor futbolcular teknik direktör tercihi de yapıyor aynen Roberto Carlos'un Zico için buraya geldim dediği gibi. Ertuğrul Sağlam için Avrupa’daki herhangi bir futbolcunun Türkiye’ye geleceğini sanmıyorum. Zaten hangi ünlü futbolcuya gittilerse reddedildiler ve en sonunda Cisse'yi alabildiler.

Artık farkına varılsın. Türkiye’de bir gerçek var ve o da Fenerbahçe gerçeğidir.

 
Toplam blog
: 12
: 1112
Kayıt tarihi
: 08.06.07
 
 

İ.T.Ü makine mühendisliği bölümünde okuyorum. Spor yapmayı, özellikle futbol oynamayı çok seviyorum...