Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '20

 
Kategori
Dünya
 

Savaşa Mı?

Suriyede geçen hafta sekiz, bugün beş askerimizin toprağa düşmesiyle sadece onüç aile ocağına değil sekseniki milyonun yüreğine ateş düştü.

Beş askerimizin toprağa düşmesi haberini öğrendiğimde aklıma ilk gelen durum şu oldu; ´Amerika ve Rusya yani Trump ve Putin ülke iktidarını iktidardan alaşağı mı etmek istiyor?´ 

´Böyle bir soru da nereden çıktı?´ demeyiniz..

Türk askerinin Şam yönetimi ile burun buruna gelmesi iyi sonuç doğurmayacağını hepimiz biliyoruz. Terörle mücadele bağlamında ülkenin atmış olduğu adımlarına ´evet´ ama (gerçi yok etmeye çalışılan terör örgütlerini örgütleyen ve silah desteğini veren Amerika´dır, dolayisiyle biz birbakıma ABD ile savaşıyor gibi olmuş oluyoruz güya müttefikimiz olarak) 

Şam yönetiminin Rusya onayını almadan asla Türk askerine saldıramayacağı gerçeğinden yola çıkarak asıl oyun kurucunun Putin olduğunu anlayabiliyoruz.

Trump ve Putin ülkeyi adete çelik çomak oyunu misali Suriyede oyuna getirip ülkeyi Suriye ile savaşa sokmak istediklerini anlıyoruz. Umarız iktidar sağduyusunu geliştirir ve böyle bir oyuna gelmez ve savaşın yaşanacağına inanmayanlardan olduğumu da söylemek istiyorum.

Trump ve Putin, olası çatışmaların büyümesi sonrasında dolar kurunun aşırı yükselmesiyle ekonomiye darbe vurularak tıpkı 2001 ekonomik krizinde olduğu gibi ülkeyi çıkmaza sokacaktır. Ondan sonra ülke seçime mi gider hep birlikte göreceğiz.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..