Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '17

 
Kategori
TV Programları
 

Savaşçı dizisi Söz ve İsimsizler’i gölgede bıraktı!

Savaşçı dizisi Söz ve İsimsizler’i gölgede bıraktı!
 

Rakiplerini ezdi geçti!


Başrollerinde Murat Serezli , Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atiksoy’un olduğu Savaşçı dizisi ilk bölümü ile milyonları ekran başına kilitledi.

İlk bölüm çekimleri 1 aydan uzun süren ve merakla beklenen Savaşçı dizisi dün akşam izleyiciyi karşısına çıktı ve resmen izleyenlerden alkış aldı!

Dizi ilk bölümüile reytinglerde ; Total de :7.29 reyting ile 2. Sırada AB de : 6.80 reyting ile 2. Sırada ABC kategorisinde ise 7.38 reyting ile 2. Sırada yer aldı.

Savaşçı kendisi ile aynı kategori dizilerden olan Söz ve İsimsizlere resmen büyük fark attı.

Söz dizisinebaktığımızda karakterlerin yapmacık olduğunu görüyoruz. Ve hikayesi yapay duruyor. Özellikle Tolga Sarıtaş’ın  ben karakter için yaş itibari ile uygun olmadığını düşünüyorum. Hem tecrübesi eksik hem de o karakter için yaşı genç kalıyor dolayısıyla buda dizinin inandırıcılığını düşürüyor.

İsimsizler dizisine baktığımızda ise oyuncu kadrosu çok zayıf. Hikayesi ve senaryosu ise beklentilerin altında. Kısacası dünyasına çekemiyor tam olarak izleyiciyi.

Kısacası Söz ve İsimsizler ne kadar yapay duruyorsa Savaşçı o kadar gerçekçi duruyor. Özellikle Savaşçıda Murat Serezli faktörü var ve bu bile söz ve isimsizler dizisini ezmeye yetiyor açıkçası.

Gelelim Savaşçı dizisinin ilk bölümüne özellikle bölümün ilk 15 dakikası falan çok etkileyici idi. Çatışma sahneleri falan çok kaliteli ve başarılıydı. Söz ve İsimsizler’e göre rejisi kesinlikle çok daha güçlü. Bunu görsellikten ve çekimlerin kaliteli açılarından anlayabiliyoruz en basitinden.

Oyunculuklara gelecek olursak dizinin bence en vurucu gücü kesinlikle Murat Serezli tecrübeli oyuncu rol yapmıyor resmen yaşıyor. Sahnelerini izlerken resmen alkışladım ekran karşısında. Berk Oktay ise karaktere görsel olarak çok yakışmış. Oyunculuğuna gelecek olursak beklentileri karşıladı diye düşünüyorum. Öyle çok şahane performanslar ortaya koyduğunu düşünmüyorum ama üstüne düşeni yapmış yani beklentileri karşıladı.

Savaşçı dizisinin en vurucu sahneleribana göre ; Bayrak yakma sahnesinde teröristlerin etkisiz hala getirilmesi , Şehit sahnesi ve Murat Serezli’nin  şehit olan askerin ailesine gidip şehadet haberini verdiği sahne. Özellikle bu sahne çok çarpıcıydı ve izleyenleri resmen göz yaşına boğdu!

Savaşçı ilerleyen haftalarda daha da başarılı olacağa benziyor.

Çetin Kaya

 
Toplam blog
: 449
: 1506
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Şuanda Turizm İşletme Fakültesinde okuyorum.Endüstri Teknik Ve Meslek lisesi mezunuyum. Ufak mana..