Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '08

 
Kategori
Dünya
 

Savaşın bilançosu kime?

Savaşın bilançosu kime?
 

Gürcistan ile Rusya arasında çıkan bu savaşın, neden çıktığını bilen var mı?

Yoksa Rusya ile ABD’nın birbirine verdiği bir gözdağı mıdır?

Benim anladığım kadarı ile Gürcistan toprakları, iki devin tabi kaynakları paylaşma konusunda birbirlerine girdiği bir arenadır.

Ancak bu arenada ABD, askerleri ile aktif görev almayıp, piyon olarak Gürcüleri kullanmaktadır.

Daha başkası da düşünülemezdi zaten.

Saroslar aracılığı ile iktidara getirilen Gürcistan devlet Başkanı Mihail Şaakaşvili, ABD’nın dolduruşu ile çevresine saldırgan bir tutum izlemeye başlayıp, Güney Osetya’ya saldırınca, 1992 tarihinden beri Gürcülere diş bileyen Ruslara gün doğdu ve Ateşkes falan dinlemeden, önüne gelen yeri bombaladılar. Önlerine geleni öldürdüler. Gazete ve Televizyonlara bakarsan, şu ana kadar ölen sivil sayısı, 3000 i geçmiş.

Bu Mihail Şaakaşvili’nin ABD destekli saldırgan tutumu yüzünden en az 3000 Gürcü sivil vatandaşının öldüğü görülmektedir.

Bu insanlar niye, niçin, neden ölmüşlerdir? Bilen var mı?

Ha bir de her savaşta ülkeler, karşı tarafa psikolojik üstünlük sağlamak için asılsız bilgiler içeren açıklamalar yaparlar.

Bakın bu savaşta da aynı bilgiler ajanslara yansıyor. Ancak, yalan olduğu o kadar belli oluyor ki. Kimse inanmamakta hiçbir tereddüt yaşamıyor.

Gelin bu açıklamaların ne olduğuna kısaca bir bakalım;

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Rusya ile çarpışmalarda 80 ila 90 Rus askeri uçağının düşürüldüğünü ve yüzlerce Rus askerinin öldürüldüğünü iddia ediyor.

Buna karşılık, Rus askeri yetkilileri de, Rus silahlı kuvvetlerinin Güney Osetya'daki kayıplarını 18 ölü ve 52 yaralı olarak açıklamışlar.

Ayrıca 4 uçak kaybettiklerini bildirmişler. Rusya, 14 askerinin de kayıp olduğunu açıklamış.

Şimdi iki devlet yetkililerinin yaptıkları açıklamaları görüyor musunuz? Hiç birbirine benzeyen yanı var mı?

Sonra öldürüldüğünü söyledikleri insan, insan ölümü üzerinden yapılan açıklamalar, ne kadar ürpertici. Ölen siviller hakkında hiç kimse bir şeyler söylemiyor.

Bu savaşın kazananı var mı? Elbette var. O da Rusya ve ABD, kaybeden, her zaman olduğu gibi kullanılan maşalar. Yani Gürcistan ve Gürcü halkı.

Şimdi savaşın bittiğini ve ateşkes sağlandığını düşünelim. Gürcistan’ın toparlanması kaç yıllarını alır. Ölen insanlarının acısı dışında, savaşın alt yapıya verdiği zararı kaç yılda tamir edebilirler.

Tek temennimiz, dünyanın her yerinde, savaşlar olmasın. İnsanlar ölmesin.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..