Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

Savaşınız batsın!

Savaşınız batsın!
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Gürcistan anayasal düzeni yeniden sağlamak için Güney Osetya'ya askeri operasyon başlattı. Rusya da dolaylı yönden egemenlik kurduğu Güney Osetya'daki vatandaşlarını korumak için Gürcistan'a saldırdı. Güney Osetya'da sürdürülen savaş Gürcistan'ın tamamını tehdit ediyor. Gürcistan'a saldıran Rusya, sivilleri de vuruyor. İki ülke arasında yaşanan savaş halinde, olan yine masum insanlara oluyor, yine masum insanlar ölüyor.

Rusya'nın çeşitli yayın organlarından sesler yükseliyor. Savaşın sorumlusu "Türkiye" ve batı ülkeleri deniyor. Türkiye, ABD vs., Gürcistan'a askeri yardımda bulunmakla itham ediliyor. Güney Osetya'daki savaşın başlama nedeni Gürcistan'ın Güney Osetya'ya askeri operasyon düzenlemesi olarak görüldüğü için, suçlananlar Gürcistan'a askeri yardımda bulunan ülkeler oluyor. Rusya kendi işgalinin ağırlığını Türkiye'ye yüklenerek hafifletmeye ve kendini haklı çıkarmaya çalışıyor.

Aslında iki ülkenin kendi aralarında yaşadıkları sorunlar Türkiye'yi çok fazla ilgilendirmiyor. Ama söz konusu "savaş" olunca Türkiye endişeleniyor. Kendisi için değil tabii ki; çünkü Türkiye kendine güvenen ve en az süper güç olarak görülen ülkeler kadar, en az Rusya kadar askeri yönden güçlü bir ülke. Türkiye'nin asıl endişesi ölen insanların, giden canların geride bırakacağı kaos ortamının bölgeyi içinden çıkılamaz ağır meselelerle karşı karşıya bırakması ve istikrarsızlığın ve savaşın yayılarak ölü sayısının artması. Türkiye asıl endişesi bu saydıklarımdır.

Şu anda Gürcistan ile Rusya'nın askeri yönden güçlerinin orantısızlığı endişe verici. Öyle ki, Rusya'nın çeşit çeşit füzeleri var, Gürcistan'ın hava kuvvetleri bile yok. Rusya'nın tankları son teknoloji, Gürcistan'ın tankları neredeyse hurda. Hurda çünkü; diğer Orta Doğu ve Kafkas ülkeleri Gürcistan'ın elindeki tanklardan kullanmıyor. Bu yüzden iki ülkenin güçleri orantısız. Rusya hakikaten korku veriyor.

Rus Basını'ndan yükselen seslere göre; Batum açıklarında bir Türk savaş gemisinin beklediği yönünde. Bu bilginin doğrulu henüz kanıtlanmış değil.

Türkiye olayları yakından takip ediyor ve bir o kadar da dikkatli. Ateşin ortasına hemen girecek bir ülke değiliz. İnsani yardım gerekirse yaparız... Fakat, Türkiye olarak bu savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz.

Genç Osman

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..