Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Savaşla hiç kimseye haddini bildiremeyiz; savaş savaşanlara haddini bildirir

Savaşla hiç kimseye haddini bildiremeyiz; savaş savaşanlara haddini bildirir
 

Bu konuda söylenmedik şeyler var mı bilmiyorum, onları söylemek lazım; ihtiyacımız bu. Artı bazılarının duymak istemediklerini. Şu anda dünyada belli bir savaş yok görünüyor. Bazı ülkelerde iç karışıklıklar diyelim. Ama savaş varmış kadar insan ölüyor.

Bütün bu durumların bir sorumlusu olmalı değil mi? ABD, Rusya ve diğer koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’de barışı sağlamak istediklerinden emin değiliz. Çünkü her şey onlarsız zamanlardaki gibi. Bu ülkeler barış gücü mü, ne için oradalar? Ne yapıyorlar? Bunlar dünyanın bir yerine gidip oturmaları için her zaman IŞİD gerekçesi bulurlar.

Barışı sağlamak isteyenler benim bildiğim tarafsız olur. Rusya resmen kaşınıyor, bela arıyor. Katil Esat’ı tutuyor, Aylan bebeğin kanında sorumluluğu var. Esat yüzünden 300 bin kişi ölmüş, adamlar Esat’ı destekliyor.  IŞİD’ı hedef yapmış sağa sola saldırıyorlar.

Suriye’de kimse masum değil… Masum olanlar kıyılara vuruyor. Barış olsun diyorsanız hiç kimseden yana olamazsınız. Türkiye muhalif güçleri destekliyor. Hepsi terörist. IŞİD bunların içinden çıktı zaten. Sam amaca silahlarını insanların üzerinde değil Alaska’nın ayılarında denesin ki onlara da yazık! IŞİD bahane, gövde gösterisi, silah ticareti şahane. Bu manzara Türkiye’de bazı çevreleri heyecanlandırmış. Kırmızıçizgiler, Rus’a dayılanmalar… Yıldırım’ın kör inadı, Enver Paşa’nın tehlikeli hayali bunlarda.

Ülkede barışı savunmak suç… Zaten içinde bulunduğumuz durumdan ziyade insanlarımızdaki bu tehlikeli savaş iradesi korkutuyor beni. PKK’yı yok ediyorlar, Rus’a vuruyorlar, PYD’ ye haddini bildiriyorlar, Irak’a, Suriye’ye girelim diyenler bile var.

Başımızda iktidarını ve ikbalini savaş ortamının devamına bağlamış insanlar… Ve Allah göstermesin biriyle/birileriyle istenmeyen bir savaşın nasıl seyredeceği/sonuçlanacağı konusunda insanların bilinçsiz kaba tahminleri… Putin’in hesabı yanılabilir ve belki biz kolay lokma gördüğümüz birilerine haddini bildiremeyiz. 5-10 bin kişilik bir terör örgütü 30 yıldır karşımızda ayaktaysa Dumlupınar rüyasından uyanmamız gerekir.

Putin’in hesabı tutmayabilir dedik… Sonuçta ordular savaşıyor. Silah gücü farkı var ama Türkiye’nin milli direnci de malum, Çanakkale’ye bakmak yetiyor. Rusya Türk tarihini hiç okumamış. Doğrusu biz Almanlara benzemeyiz.  Korkum şu ki biz Rusya ile çok kolay savaşa giriyoruz, Osmanlı’dan malum. Ve ekonomik nedenler olmasaydı yine belki savaşacaktık. Rusya’yı frenleyen ekonomik olarak Türkiye’ye muhtaç olması.

Bütün bunlara rağmen ben savaştan korkuyorum; siz de korkun. Vatanseverlik duygularını istismar edenlerin gazına gelmeyin. Cesetleri kıyılarımıza vuran insanları düşünün. Paylaşım sitelerinde vur de vuralım tarzı hem milliyetçi hem de muhafazakâr çevrelerde Polat Alemdar dayılanmaları insanlarımızı tahrik ediyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..