Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '11

 
Kategori
Haber
 

Savaşlarda şehit olmak anlamsız mı! Bölünmek daha mı mutluluk verir!

Savaşlarda şehit olmak anlamsız mı! Bölünmek daha mı mutluluk verir!
 

Anayasayı, ülke bütünlüğünü korumak isteyenler terörist diye tutuklanırken kimlerin ülkeyi bölmeye niyeti varsa son yıllarda alenen serbestçe propaganda ve eylemlerini yapmaktadırlar. Başta TUSİAD

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi’nin önceki günkü toplantısında “Bireyin onuru ülkenin bölünmesinden daha önemlidir” sorusunu gündeme taşıdı. (Hürriyet)

Terörle her kim olursa olsun pazarlık acizliktir, şehitlere ihanettir. Madem ki kişilerin mutluluğu ülke bütünlüğünden önemliydi, Çanakkale'de, İstiklal şavaşında ne diye evlerinde mutlu olarak oturmayıp bölünen ülkelerinde sefa sürmediler de şehit oldular. Şimdi de şu anlam var ki, güneydoğuda şehit olanlar evlerinde mutlu otursalardı da varsın ülke bölüneydi. Nasıl olsa globalizm le ülke gümrükleri eridi. sermayeleri nasıl olsa sınır tanımaz kapitalizmin kuyruğuna takılmış. Sermaye için ülke sınırının önemi kalmamış.

Devletsiz onur veya mutluluk sağlandığını yeni öğreniyoruz.

Ümit Boyner, “Bizim amacımız bir tartışma başlatmak” dedi. “TÜSİAD’ın buradan ‘sadece bu metinleri kullanarak bir anayasa yazılsın’ gibi bir talebi olamaz” diyen Boyner,(Hürriyet) topluma - millete nifak soktuğunu hiç düşünmüyor.

Bölünmeye ne kadar engel madde varsa hepsini kaldırmak istiyorlar. Madem ki böyle değiştirilsin istemiyorsun neden bölünmeyle bir münafık projeyi topluma deklere ediyorsun.

Bunlarda kamuflaş hamaset kılıfları : Boyner, şöyle konuştu: “TÜSİAD aslında bu işin moderatörü olarak buna imkan sağlamayı görev biliyor. Bizim amacımız, korkulardan, klişelerden, tabulardan arınmış, özgür ortamlarda vatandaşlarımızın yeni anayasayla ilgili fikirlerini özgürce dile getirebilmesidir.” (Hürriyet)

Yapacaklarını yaptıktan sonra da günah çıkarıyorlar : ÜMİT Boyner, eşi Cem Boyner’in “Bireylerin mutluluğu devletin bölünmesinden daha önemli” sözüne ilişkin bir soru üzerine “Cem, konuşmasında ‘bölünelim’ demedi. O sadece böyle bir anayasa çalışmasından dolayı, akademisyenlere ve bize gösterilecek olan tepkilere dikkat çekerek, bir uyarıda bulundu. Bu ikisini birbirinden iyi ayırmak lazım” diye konuştu. (Hürriyet)

Kapitalist paraya kul olanların vatan sorunları yoktur. İşyerleri Londrada, vilları Florida'da, fabrikarı sınır tanımayan global kapitalizmin ve bekçisi NATO'nun güvencesinde istedikleri coğrafyada. Ceplerinde kırmızı pasaport VİPlerden geçiyorlar. Bunların vatan konusunda söyleyecekleri bir tek söz olamaz.

Konu ile ilgili tepki ve yorumlar medya yer almaya başlamış olup daha fazla okuyucularımın zamanını almak istemiyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17356297.asp?gid=373

http://www.milliyet.com.tr/boyner-den-esine-yanit-dik-duracagiz/siyaset/haberdetay/24.03.2011/1368221/default.htm

http://blog.milliyet.com.tr/Globalizmin_Milli_Guvenligimize_Yansimasi/Blog/?BlogNo=262440

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..