Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '17

 
Kategori
Dünya
 

Savaşsan Ne Olacak?

Savaşsan Ne Olacak?
 

GELECEK İÇİN SON ÇIKIŞ


1.      ABD’nin, Rusya’nın, AB’nin, Ortadoğu’nun ve Çin’in batması Türkiye’ye zarar verir.

2.       Türkiye’nin batması ise Rusya’ya, Çin’e ve Kafkasya’ya zarar verir. Belki Çin hariç kimse bir daha uzun süre belini doğrultamaz.

3.       Türkiye diz çökerse bölge çok zor durum ve şartlarla karşı karşıya gelir.

Bu durumda güçler çıkar ve beka savaşları yapmak zorundadır. ABD Pasifik’e kayan sermayenin ülkeyi hızla gerilettiğinin ve frenlediğinin farkındadır. Bu ABD için müdahale edilerek durdurulması gereken bir gelişmedir. ABD direk olarak Çin’e müdahale edemez. Öncelikli olarak dış kaynaklarını kurutmak ve açılım yapacağı alanların köşe başlarını zapt etmesi gerekiyor. ABD işte bu sebeple Ortadoğu’da, Rusya’da ve Kafkaslarda bulunmaktadır. Yine tamda bu sebeple Türkiye’ye darbe operasyonu düzenlemiştir. Başarısız darbe girişimi sonrası, Türkiye’nin ekonomisine ve finansal sistemine ve kamuoyuna yapılan algı operasyonlarıyla batı medeniyetsizinin diz çöktürme operasyonlarına maruz bırakılmıştır. Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumunda Almanya ve Alman menşeli devletler bakanlarımızı ya ülkelerine kabul etmediklerini deklare etmişler ya da sırın dışına götürüp bırakmışlardır. Batı düşmüş olduğu yerden, Türkiye’yi yardımlarına çağıracağı yerde Türkiye’yi öteleyerek ayağa kalkabileceğini sanmaktadır.  Batı bunları yaparken aslında çıkış yollunu kapatmaktadır. ABD ve Avrupa’nın Kurtuluşu ve açılımı Türkiye’dedir. Aksi durumun bir tutum olarak benimsenmesi, Türkiye’nin savunmasını ve içeride kenetlenmesini getirdi.

ABD ve Avrupa Türkiye’nin güçlenerek batı tarafından verilecek olan direktifleri reddetmesinden ve Türkiye’ye çizilen yolun dışına çıkılmasından endişe duymaktadırlar. Batının kendi çıkarları açısından, bu endişesi haklı bir hissiyattır. Türkiye, kendi milli menfaatleri doğrultusunda kendi plan ve projelerini kendisi yapmak istemektedir. Türkiye, dünyaya daha adil bir düzenin gelmesini talep etmektedir. Türkiye Dünya’ya vereceği bir vizyon olduğu kanaatindedir.  Türkiye adil bir temsil ve kaynak dağılımı istemektedir. Ülkelerin bağımsızlığını dile getirmektedir. Sömürüye karşı mazlumları savunarak yapılan insafsızlıklara bir dur demektedir. Bu talepler ve değişim isteği Batı’yı tehdit etmektedir. Çıkarlarını ve geleceğini olumsuz olarak etkilemektedir.  

Türkiye kendisi için kurtuluş yoluna girmiştir. Tek vatan, tek bayrak, tek millet tek ve tek devlet. Soğuk savaş dönemi uluslararası kurumlar işlerliğini yitirmiştir. Dünya beşten büyüktür. Savaşın eşiğindeki Dünya’ya şunu söylüyorum; savaşmaya gerek yok iş olması gereken mecraya gelecektir. Kan dökülmesine can verilmesi gereksiz bir girişimdir. Tüm ülkelerin katılımıyla adil bir dünya kuralım kurumsallaştıralım ve insanı yaşatalım. 

 
Toplam blog
: 72
: 918
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

1971 İzmir doğumluyum. Strateji, Taktik Felsefe, İşletme, Liderlik, Kalite Güvence Sistemleri, El..