Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Savcı ve polise suç duyurusu

Savcı ve polise suç duyurusu
 

Hemen hemen her gün sanki belirli bir sıraya konmuş gibi sayın Başbakan başta olmak üzere kamera karşısınıa geçen hükümet üyeleri aynı ezberi tekrarlıyorlar. “Adalete güvenin. Adalet herkes için var”. Bilen bilmeyende sanacak ki, bu hükümet üyeleri hukuka adalete çok saygılı.

Ancak kanımca bilinçli olarak yapılan bu söylemler, yapılan işlerde hatalı, yanlı bir tutum sergilendiğine inanan bazı kesimlerde bile “dur bakalım mahkeme adil kararı verecek” düşüncesinin hakim olmasını sağlıyor.

Sayın başbakan olsun, diğer hükümet üyeleri olsun, ağızlarından “hiç kimse dokunulmaz değildir” sözünü eksik etmiyorlar. Bir deyim vardır. “Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz” Sayın hükümet yetkililerinin sözlerini kanıtlamak adına iyi bir fırsat yakaladıklarını düşünüyorum.

“Ergenekon savcılarına ve polislere suç duyurusu

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Avukat Serdar Öztürk, Taraf Gazetesi’nde yayımlanan “İrtica ile Mücadele Planı” ile ilgili savcılar ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Genelkurmay'da hazırlandığı öne sürülen AKP'yi yıkma ve cemaati yıpratma planı ofisinde bulunan Serdar Öztürk, bu belgelerin avukatlarına ve kendisine kopyasını verilmediği iddiası ile Ergenekon savcıları hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca bu belgeleri basına sızdırdığı iddiası ile polisler hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunda savcılar ve polisler görevi ihmal ile suçlanırken, avukatlara dahi verilmeyen belgelerin gazeteye sızdırıldığı iddia edildi.

Taraf Gazetesi’nde yayımlanan, AKP’yi ve cemaati bitirme planı olarak bilinen “İrtica ile Mücadele Planı” avukat Serdar Öztürk’ün ofisindeki aramada ele geçirilmişti. (gazete vatan)””

Hadi bakalım sayın yöneticiler. Medyada yayınlanan bir belge arkasından esip gürlemek güzel, ama kolay. Demokrasi inancının, hukuka saygının, adalete güvenin ispatı için bulunmaz bir fırsat. Buyurun…

Perşembe, Haziran 18, 2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..