Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '13

 
Kategori
Özel Günler
 

Savunan Adam dualarla anıldı

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı Merhum Prof.Dr.Necmettin Erbakan'ı vefatının 2. yıl dönümü münasebeti ile kendisinin ismi verildiği Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde bir anma programı düzenledi.

Salonun tamamen dolduğu anma programı İstiklal Marşı ile başladı. Canlı ve gür okunan İstiklal Marşı'nın ardından Ramazan Demirkan, Kur'an-ı Kerim Tilavetine salavatlar eşliğinde başladı.
 
Anma Programına Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, GİK Üyesi Temel Akdağoğlu, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Burhan Öz, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Şahin Güngör ve Şeref Kaçmaz, tarihçi yazar Metin Hazırcı ve Şahlanış Hareketi Başkanı Murat Altın katılırken programın sunuculuğunu ise Selim Akduman yaptı.
 
Programın açılış konuşmasını Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Burhan Öz yaptı. Öz, konuşmasında Merhum Erbakan Hoca'ya yakıştırılan "Mücahit" rütbesinden bahsetti;
 
***Elhamdulillah bu mirası onun istediği gibi sürdüreceğiz. O gerçekten bir mücahitti. Evet hocamız yer yüzüne gelmiş bir çok komutana nasip olamamış bir sıfatı alarak aramızdan ayrıldı. Alanlar arkasından şöyle bağırdı "Mücahit Erbakan"
 
Biz seni inşallah hep bu hal ile anacağız. Seni yer yüzünde hep mücahit olarak anacağız. Biz seni yine senin istediğin gibi andığımız gibi anlatacağız.
 
"O sabırlı, o sadık, o mücadele adamıydı" diyeceğiz. Allah'ın izni ile seni anlama adına bu şekilde anacağız.
 
Hocamızı anmak ve anlamak o kadar kolay değil. Hocamızı anlatmak lazım. Hocamız "Şu siyonistlerden 40 dakika önce beni anlasanız" diyordu. Ona 40 dakika yetecekti ve yettide. Şu anda yeryüzü "İslam Birliği" hazırlıkları yapıyor görmüyor musunuz?
 
Hocamız D8 ile ilk temelleri attı. Allah ondan razı olsun. Allah hepinizden razı olsun.
 
Burhan Öz'ün konuşmasından sonra ünlü hatip GİK Üyesi Temel Akdağoğlu, mikrofona davet edildi. Temel Akdağoğlu yapmış olduğu konuşmasında sık sık Merhum Erbakan Hoca ile yaşamış olduğu anılarından bahsetti;
 
***Dava adamı olanlar, rüzgar hangi yönde eserse essin çizgisinden sapmaz. Bu imanla Allah'a kavuşacaklar ve mevlada onları mükafatlandıracaktır.
 
Bu gün davamız için buradayız yarında olacağız. Buradaki herkesin kalbin "yine dava adamıyım yine dava adamıyım yine dava adamıyım" diye atıyordur.
 
2002 de ben Bayburt'tan adaydım ve orada barajı biz aştık ve kazandık. Hocamız bize çok sevgi gösterdi. Seçimlerden 10 gün sonra Bursa'da iftara geldi, herkes oradaydı ve bize şunu dedi; "Temel kalk! Bayburt'ta yaptığın açıklamayı yap buradakilerde duysun" dedi.  
 
Biz her gün anma programı yapsak hoca yine memnun olmaz. Biz aç açık kalmayacak kadar bu memleketi haksızlardan kurtardığımız zaman hocamızın ruhu şad olacaktır. 
 
Yücel Bey'e teşekkürler buraya hocamızın adını vermiş. Bu isim denizde kum bile olmaz ama bu beni hiç heyecanlandırmıyor. Çünkü hocamız bu memlekette 220 yere milli görüş mühürü vurmuştur. 220 yere fabrikalar açmıştır. O fabrikalardan 5 tane kalmadı ayakda duran. Bu gün o fabrikalar ülkemizin katma değerine değer katıyordu. Ama maalesef şu anki iktidarların elinde 5 tane kaldı.
 
Bu işin sırrı çalışmaktan geçiyor. Milli görüşün çalışmaktan başka bir rüştüde yok. Sadece çalışmak çalışmak çalışmak. 
 
Bu salondaki kardeşlerimden gayret rica ediyorum. Hocamızı memnun etmemiz için hocamızın ideallerini hayata geçirmeliyiz. 
 
Temel Akdağoğlu'nun konuşmasından sonra Erbakan Hoca'yı anlatan duygu yüklü bir sinevizyon çalışması sergilendi.
 
Hemen ardından Şeyda Ebrar Kandemir "Savunan adam" isimli şiirini okudu.
 
Minik Şeyda'nın şiirinden sonra Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım tıpkı bir eğitim seminerindeymiş gibi bir performans sergileyerek "Siyonizm" den bahsetti; 
 
***Bir Hadis-i Şerif'te Peygamberimiz "salihlerin anıldığı topluluğun üzerine rahmet edin" Ve biz şahidiz ki Erbakan Hocamız salih bir insandı. Allah'ın 100 yılda bir yolladığı dinin yok olmaya yüz tutmuş bir bölümü olan ahlak, maneviyat bölümü onu yeniden ihya edecek Yüce Mevlamız 100 yılda bir liderler gönderir. Hocamızda bunlardan biridir.
 
Babam bana "oğlum evladım sana büyük bir piyango vurdu, bu büyük adamın yanında hizmet ediyorsun" dedi. Ben 25 yıl hiç yanından ayrılmadım ne emrettiyse onu emir bildim.
 
Onun bana bir vasiyeti vardı "Muhittin davamızı anlatan bir konuyu icra ederken bizim yolumuz Kur'an yolunu yüceltme yoludur. "Biz burdayız diye siz burada değilsiniz" demişti. Bizim yolumuz şahısların yolu değildir, şahıslar fanidir, bakın O'da dünyada vaktini tamamladı.
 
Bize düşen görev ise onu anlayıp işaret ettiği ana esaslara doğru gitmek olmalıdır. Madem onu anıyoruz onun nelere işaret ettiklerine bilmemiz gerekiyor.
 
Hocamız mücadeleye başlamadan önce dünya nasıldı. Bunu anlar ve bilirsek, onun neleri feda edip, ne için mücadele ettiğini daha iyi anlarız. 
 
Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, slayt eşliğinde tek tek milli görüşün doğuşunu anlatırken İsrail'in kurulma kararının alındığı siyonizm kongresinden bahsetti. 
 
Yıldırım'ın, salonu dolduran Saadet Partililerin dikkatini dağıtmadan keyif veren zaman zaman da gülüşmelere neden olan konuşmasından sonra program Yusuf Özay'ın ezgileri ve dualarla son buldu.
 
beykoztr.com / Fırat Aydoğar
 
Toplam blog
: 8
: 146
Kayıt tarihi
: 30.09.12
 
 

Bu adam, Beykoz'a ve hayata dairdir. Mutluluk kaynağı. Coşkun ya da sakin ama özgür. Damla damla ..