Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Savunmanın Zaferi

Savunmanın Zaferi
 

www.fanatik.com.tr


Galatasaray'ı bu sene Hacettepe önünde zorlanırken görebiliyoruz ya da Eskişehir'e boyun eğerken ama sarı kırmızılıların Olympiakos, Benfica ve bugün de H.Berlin önündeki üstün futbolunun en büyük nedeni sahip olunan Avrupa tecrübesi.

Bu maçlarda De Sanctis'ten Baros'a kadar tüm futbolcular adeta sahaya daha değişik basıyor, müthiş pas yapıyor ve oynamaktan büyük zevk alıyorlar. Bugün de galibiyetten ziyade Galatasaray'ın oyundaki üstünlüğü ve deplasmanda olmasına karşın sahip olduğu soğukkanlılığı bu zevkin yeşil sahaya yansıması sonucuydu.

Oyun sistemi anlamında Benfica maçındaki diziliş ve sistem Skibbe için çok iyi bir örnek oldu ve Galatasaray Avrupa deplasmanlarında nasıl oynayacağını artık çok iyi biliyor. Takımda Lincoln, Arda, Baros ve Kewell'ın birarada oynaması zaman zaman sıkıntı yaratabiliyor ancak öne geçilen maçlarda bu dörtlü daha da iyi oynayarak farkın açılmasını sağlayabiliyor. Bugün de 1-0'dan sonra görüntü bu yönde şekillenebilirdi ancak Arda ve özellikle Kewell'ın vasat oyunları skorun tek farkta kalmasına neden oldu.

Bugün Galatasaray'ı galibiyete taşıyan mevki ise ne orta saha ne de forvetti; çünkü sarı kırmızılılar bugün dikkatli ve agresif savunması ile 3 puana uzandı. Nitekim Galatasaray'ın bu sene başına ne geliyorsa kaçırılan değil gerek bireysel hatalardan gerekse yanlış adam paylaşımından kaynaklanan savunma hatalarından geliyor. Mevcut yapısıyla gol atmada asla problem yaşamayan Galatasaray bugünkü gibi sağlam savunma yaptığı takdirde ve sahip olduğu Avrupa tecrübesini sahaya yansıttığı takdirde UEFA'nın üst turları asla hayal değil.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..