Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '17

 
Kategori
Tarih
 

Sayfalara gizlenmiş Kadınlarımız...

Sayfalara gizlenmiş Kadınlarımız...
 

Dünya'nın var oluşundan beri satır aralarında saklı kahramanları  vardır. Kadınlar..

İlk başta çocuktur kadın, büyür zamanı gelir anne babasına bakar. Aradan biraz zaman geçer, evlenir, hem çalışır hem evine bakar. Aradan biraz daha zaman geçer, bir haber alır, hamiledir ve iyi bir anne olmaya çabalayarak çocuklarına bakar. Yeri gelir elinde kepçe yemek yapar, yeri gelir elinde silah vatana bakar.

Nene Hatun, Şerife Bacı, Fatma Seher (Kara Fatma), Halide Edip ve daha niceleri vardır bu memlekette kahramanlıkları hep satır aralarında gizlenip kalmıştır. Dünyada daha nice kadın vardır ki o ayrı bir konudur. Ayrı bir başlıktır her biri, özeldir, araştırılması, tek tek hatırlatılması gerekir. Yıllardır izleriz televizyonlarda, sinemalarda, filmlerde, dizilerde; kadın aşıktır, kadın çocuk bakar, kadın eşine destek olur. Kadının onlarca görevi vardır da kimse demez ki kadın güçlüdür, kadın soğuk kanlıdır. Sessizdir ama yeri geldiğinde adeta bir atmacadır. Yeri geldiğinde bir kaplan kesilir. İşte bizim kadınlarımız böyledir. Dünyanın çok az yerinde vardır ki bebeğini emzirirken bir yandan da mermi dolu aracı çeksin, sırf mermiler donmasın diye üzerindeki battaniyeyi üzerlerine örtsün, hem kendini hem çocuğunun öleceğini bile bile vatan sağolsun desin. Dünyanın çok az yerinde vardır kocası öldükten sonra vatan sağolsun diyerek, yas tutmayı bırakarak, topraklarına sahip çıkmak için kadınım demeden, erkekler yapsın aman ben ne yapayım demeden, atına binerek, elinde silahıyla düşmanın üzerine yürüyen kadın. İnsanları örgütleyerek çete oluşturup, ölümden korkmadan ölümün üzerine yürüyen kadın. Çok az vardır yeni doğmuş bebeğini evinde bırakphiç düşünmeden boğaz boğaza düşüman ile dövüşüp, onları alt edip, yarasına aldırmadan başka yaralıların şifası olan, yemek yapan, onlara en iyi şekilde bakarken vatan uğruna neredeyse çocuğunu evde bıraktığını bile unutan kadın. Çok az kişi vardır ki savaşın en cafcaflı zamanında korkmadan, yılmadan düşüncelerini insanlara aktarmak için yazan, aynı zamanda savaşan, korkusuz kadın.

Daha niceleri varken hak mıdır kadınları başka türlü göstermek? Olması gereken yapılmaya başlandı. Kadınlarımız daha çok, daha düzgün, daha hakkıyla işlenmeli dizilerde. Hatta ki ayrı ayrı hayatları konu edilmeli dizilere, mümkünse romantizm olmadan, mümkünse hakkıyla, korkusuzca işlenmeli kadınlarımız.

Böyle kadınların çıkması dileğimdir. Böyle kız evlatları yetiştirecek insanlar umarım hala vardır.

Vatan uğruna gözlerini kırpmadan ölüme gidenleri Rahmet ile anıyorum. ..  

 
Toplam blog
: 15
: 102
Kayıt tarihi
: 21.04.13
 
 

Çocukluğumdan itibaren yeni şeyler öğrenmek için can atıp durdum. Ne öğrendiysem yetmedi. Yetmiyo..