Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Saygı duyamamak!

Saygı duyamamak!
 

Daha gece yarısı yayınlanan olan ve BJK başkanı Fikret Orman ile yapılmış olan röpörtaja ithafen yazılmıştır.

Bir takımda bir oyuncu 6 milyon euro kazanırken, diğer oyuncu 500 bin euro alıyorsa, olmaz... Birileri iyi elma, birileri kötü elma olursa, oradan takım ruhu çıkmayacağına inananlardanım.

Şimdi internetta yapacağımız ufak bir araştırma ile kendi oyuncularına ödeden paradan bahsedelim. Takımın en iyisi beyni hatta elinden gelse kale vuruşlarını bile kullandıracakları Fernandes 2.1 milyon euro alırken, genç yetenek Necip 400 bin euro hatta Mehmet AKGÜN ise 200 bin euro almaktadır. Şimdi sayın ORMAN'a sormak istiyorum bu söylediklerinizin tekzibini yapar mısınız?

Türk futbol liginde belkide son yıllarda en büyük transferi siz yapmıştınız. Quaresma olsun Guti olsun ama bir Galatasaray camiası biz almazdık demedi ki Guti ile Galatasaray bile ilgilenmişti. Şimdi biraz daha düşünelim. 28 yaşında olan. 2010 yılında UEFA tarafından en iyi orta saha oyuncusu seçilmiş, aynı yıl FIFA tarafından en iyi 3 orta saha oyuncusundan biri seçilmiş bir  oyuncuyu neden almayasınız ki Galatasaraydan aldığı ücret yılda ortalama 4.5 milyon euro. Bu ücret kariyeri ve forma satışlarını düşünürseniz gayet makul bir fiyat. Aynı şey diğer transfer Drogba içinde geçerli. Evet yaşı geçmiş olabilir ki Türk futbolunu düşünürsek hala iş yapablir.

Sayın Orman iş adamı ama sanırım bazı şeyleri duygusallıkla karıştırıyor. Bilmeliyiz ki bu spor kulüpleri aynı zamanda birer şirket. Siz şirketinizde her çalışana aynı parayı ödemiyorsunuz ama orda da takım ruhundan bahsediyorsunuz. Hayır sayın orman hayır. Bunun açıklaması bu olamaz. bunun açıklaması olsa olsa saygı duymayı bilmemektir!!

 
Toplam blog
: 54
: 944
Kayıt tarihi
: 10.02.12
 
 

Artvin- Hopa doğumluyum.elektrik-elektronik mühendisiyim. İşten fırsat buldukça kendimce yazdığım..