Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Saygı mı? Paran varsa galiba...

Olay Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Göz polikliniğinde geçer. Olayda abartı yoktur. Dinlerken ben utandım, ağladım.

İsminin cahit Şahbaroğlu olduğunu öğrenebildiğimiz doktor! kardeşimiz ile 88 yaşında bir anne ve 65 yaşındaki kızı arasında yaşanan olayı aktarıyorum.

Anne tekerlekli sandalyede, kızı refakatinde ilgili göz polikiliğine gelir; içeri girer sahne başlar, içerde yaklaşık 20 kişilik oturma - bekleme grubu vardır. Kızı bir koltuğa oturur, anne tekerlekli sandalyededir. Ellerindeki manto - palto ve çantalarını hemen yanındaki koltuğa koyar ama oda ne? Hemşire hışımla "eşyalarınızı hemen koltuktan alın, teyzeyi de tekerlekli sandalyeden indir, o sandalyeyi de dışarı koy" emrini! verir. Zavallı kız 88'lik anneyi nasıl kaldırıp kondursun ki? Nafile annesini sandalyeye oturtturmuş ama ona sorun neler çekmiş. Tabi bu arada içerideki hasta sayısı 5-6 kişidir.

Sahne 2; neyse muayene sırası gelir, bizimkiler içeri girer, muayenesini olur ve muayene sonucunu alabilmek için meşhur salonda oturmaya çalışırken, bu kez doktor sahneye çıkıyor ve bizim anne kızı ama ne azar, ne azar ile "dışarı çıkın, terkedin burayı" diye bağırarak yaşlı anne kıza ikinci darbeyi indiriyor. Tabi yorgun ve hasta anne kızın takatleri tükenmiş, artık fiziksel şiddet de olsa dışarı çıkmaya gücü yok, itiraz ediyor, direniyor ve oturuyor.

-Beni buradan atamazsınız. Sizin anneniz yok mu? Görüyorsunuz 88 yaşında ve birçok hastalığı var ve biride kalp problemi belki sizi ilgilendirmez ama ettiğiniz hipokrat yemini bizim gibi yaşlı insanları itip kakmayı mı? yoksa onları hayata bağlamayı mı içeriyordu unuttunuz galiba, der.

Başhekime de şikayete gider ama ulaşamaz nafile. Evine gelir ve ağlar...

Ülkemde paran varsa doktorun muayenehanesine gidersin verirsin paranı, hastanesine de gittin mi paşalar gibi karşılanırsın. Yaşlı, bir sosyal güvencene güvenip de muayenehaneye uğramadan gidiyorsan vay haline.

Bu satırlar tüm doktor kardeşlerimi zan altında bırakmasın, yalnız kendini bilmez birkaç kişi bu yüce mesleği karalıyor.

 
Toplam blog
: 2
: 234
Kayıt tarihi
: 09.03.07
 
 

1964 Karabük doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi burada tamamlayarak 1979 yılında deniz assubay hazır..