Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Saygı Ve Sevgi...

Saygı ve sevgi birbirinden farklı bağımsız kavramlardır. İkisi de aynı yerde bulunabilecekleri gibi birbirlerinin zıddı da olabilirler. İnsanın içinde hangi duygu daha yoğunsa ilk kırılma o duyguda başlar.
 
Sevdiğiniz bir şeye saygı duyabilirsiniz ama saygı duyduğunuz bir şeyi sevmeyebilirsiniz. Bu hoşgörü ve tevazu ile alakalıdır.
 
Uygulamada çoğunlukla korkulan insana saygı duyulur, bazı saygılar sevgisiz zorunlu saygıdır, sevgi ise bambaşka bir duygudur.
 
Sevmediğimiz birine saygı duyabiliriz ama saygı duymadığımız birini sevemeyiz. İkisininde birbirinden etkilendiği durumlar vardır ama her zaman değil.
 
Güzel insanlar umarım güzel insanları bulur bir gün. İyi insan olmak görsellikte değil kalpte olur. Yalnız ruhuna dokunanı değil, ruhuna dokunduğunu da al ki hayatına, o seni severken sen izleyici kalma.
 
Günümüzde çabuk sevip, hızlı tüketip, kolay vazgeçiyoruz çünkü. Sevilen kişiler değil, eylemler olduğu için, en ufak olayda filim kopuyor. Bencillik had safhada, hemen herkes çekemem diyor ama kendisini de çekecek insan arıyor. Aksi olanda yaşayarak kapıyor bu virüsü er geç.
 
İnsanlar değişir, duyguları da değişir. Sevgiyi yüceltmek, diri tutmak kolay değil, hiçbir şeye yakışmayacak karaktere uymayan bir ilişki için öldürücü nitelikte şeyler hariç karşınızdaki insanı tüm noksanlıklarıyla sevebilmeniz gerekir.
 
Sevginin bahanesi olmaz sebebi olur, ilgisi olur, zamanı olur. Çok sevmekte yetmez bazen esas mesele güzel sevmektir. İnsanı kırmadan, yormadan, bezdirmeden, yıpratmadan. Hayat çok kısa bir seveniniz yada sevdiğiniz varsa kıymetini bilin sadece bu bile yeterli.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..