Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '16

 
Kategori
TV Programları
 

Saygın Soysal 46 yok olan dizisi ile geliyor!

Saygın Soysal 46 yok olan dizisi ile geliyor!
 

46 Yok Olan Yakında Başlıyor !


Başrolünde Erdal Beşikçioğlu’nun  olacağı dizide tecrübeli oyuncuya Saygın Soysal, Berkan Şal , Melis Birkan , Yasemin Allen gibi isimler eşlik edecek.

Dizi Breaking Bad adlı diziden uyarlanacak ve psikolojik ,  gerilim , aksiyon temalı bir iş olacak.Dizi ayrıca Türk sektörü için bana göre çok önemli dizinin çok reyting almasını geçtim Dizi 60 dakikalık bölümler halinde çekilecek eğer dizi belli bir ortala reyting üstünde alabilirse belki de Türkiye de son 2 senedir 140 dakikalık bölümler halinde çekilen dizi süreleri düşecek.

Gerçekten 2014-2015 sezonunda ne olduysa özellikle 2014 Nisan ayından sonra Türk sektöründe bölüm süreleri uzadı ve gerçekten hem oyunlar yıpranıyor artık hem de izleyici 140 dakika dizi olmaz gerçekten neredeyse bir sinema filminden uzun olmaya başladı dizi süreleri. Özellikle Romantik Komedi dizileri çok büyük etken oynadı bu dizi sürelerinin uzamasında son 2 seneye baktığımızda zaten romantik komedi türü ülkemizde kalitesiz ve klişe ile dolu bir içerikle çekiliyor birde bölüm sürelerini uzatarak kaliteyi iyice düşürdüler.

46 Yok Olandizisi bu yüzden bana göre çok önemli bir iş Türk sektöründe kaliteyi yükseltme açısından bir girişim başlatabilecek ,  uzayan dizi sürelerini kısaltabilecek ve kalitesiz oyuncu kadrosu ile saçma sapan çekilen ergen işleri diye hitap edilen klişe  gençlik dizilerinin popülerliğini düşürüp sektörde iyi oyuncularla çekilen iyi dizilerin artmasını sağlayabilecek bir iş umarım dizi gerçekten başarılı olur da Türkiye de kalitesizleşen dizi sektörüne örnek olur.

İzleyicide bıkmış durumda zaten sektör dışı olan mankenlikten gelme oyuncularla çekilen kalitesiz oyunculuklarla çekilen dizileri izlemekten. 46 Yok Olan dizisi çok ama çok önemli dizi eğer ortalama reyting olan 5 reyting ve üzeri alabilirse sektörde bir kıpırdanmaya yol açabilir ve dizi süreleri düşebilir  , dizilerin kalitesi artabilir…

Gelelim Saygın Soysal konusuna bana göre piyasada mankenlikten gelme olan ve sektöre sokulan oyuncu bile diyemeyeceğimiz sadece görselliği ile var olan oyunculardan çok daha üstün bir oyuncu. Sektörde kendi sesini bile kullanmayan dublaj sesle halkı kandırarak  bir yerlere gelmeye çalışan tiyatro asıllı olmayan bir çok oyuncu var daha doğrusu kendini oyuncu sanan insanlar var.

En acısı da bu tür sektör dışı olan yada kendini oyuncu sanan insanların sadece görsel olarak iyi olmaları yüzünden medyada pohpohlanmaları ve onları tiyatrocu ve gerçekten iyi olan yıllardır sahnelerde emek veren oldu yere bin bir zorlukla geleme çalışan insanlardan üstün tutulması ve daha çok değer verilmesi. İşte Türk sektörünü bu bitirdi tiyatro asıllı oyuncular dururken oyuncu bile diyemeyeceğimiz yeteneksiz insanları sektöre soktular ve pohpohladılar sürekli abarttılar ve dizi sektörü de sinema sektörü de  büyük ölçüde kalite seviyesi olarak düştü.

Saygın Soysal konservatuar eğitimi olan tiyatro asıllı bir oyuncu ve bugüne kadar en az 8 dizi projesinde yer almış  sinema  projelerinde yer almış bir oyuncu.

Saygın Soysal kendi çabası ile büyük emekler vererek olduğu yere gelmiş bir isim anlayacağınız öyle 1 senede mankenlik yarışmasına katılıp gökten paraşütle iner gibi sektöre inen hiçbir emek vermeden oyuncu olan bir isim değil. Bana göre Saygın Soysalın değeri bilinmiyor bugün ben oyuncuyum diye gezen daha doğrusu kendini oyuncu sanan insanlardan çok daha üstün ve yetenekli bir oyuncu. Umarım artık Saygın Soysal gibi sektörde bulunan diğer tiyatro asıllı olan ve gerçekten iyi olan oyunculara hak ettikleri değer verilir verilir ki bizde ekranda kaliteli oyuncuları izleriz beş para etmez mankenden devşirme oyuncuları değil…

Saygın Soysal umarım bu dizide hak ettiği yere gelir ve onu artık iyi dizilerde başrol olarak izleriz bol , bol yolu açık olsun diyorum başarılar diliyorum…

Çetin Kaya

Twitter/FankafaCetinn

 
Toplam blog
: 449
: 1506
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Şuanda Turizm İşletme Fakültesinde okuyorum.Endüstri Teknik Ve Meslek lisesi mezunuyum. Ufak mana..