Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '19

 
Kategori
Deneme
 

Sayı Arttıkça Haksızlık Artar

Bu zaten bilinen bir şey de hani dünyada çok fazla haksızlık var ama 8 milyar da nüfusu var; haksızlıklardan şikâyet edenler bunu düşünüyorlardır umarım.

Dünyada çok haksızlık olur; bir ülkede daha az, bir şehirde ondan az, Köyde, evde, bir kişide…

Dünyada niye adalet yok? Dünyada adalet olmayabilir. Bir ülkede de… Bir şehirde de… Ama 1000 kişinin yaşadığı bir yerde adaleti sağlarsınız. Eğer burada da adaletsizlik( veya zulüm) oluyorsa sopalıksınız!

Haksızlıkların önlenebilmesinin sayı ile ilgisi var… İki kişide haksızlığı zulmü ortadan kaldıramıyorsan, hatta bir kişiye adil davranamıyorsan nesin sen!

Nüfus arttıkça orayı yönetmek zorlaşır ve buna bağlı olarak haksızlık ve zulüm artar. Nüfusa oranla kalabalık yerlerin suç oranı yüksektir. Üç beş kişinin yaşadığı yerde olay oluyorsa bilemem artık!

Topluyorsun ondan; bana bağlı, şuna bağlı… Her birimi ayrı ayrı yönet. Bilmem ne köyüne bakan ayrı bir birim. Validen izin alacak da… Yoldan geçerken uğrayacak da… Olayı duyunca gelecek de…

Dünyayı yönetmek diye bir şey yok hâşâ Allah mısın sen? Aslında bir ülkeyi yönetmek diye de bir şey yok. Nüfusu büyüklüğü ne olursa olsun birbirinden ayrı olan her yeri ayrı yönetmek lazım. Hiç değilse güvenlik noktasında.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..