Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '06

 
Kategori
Haber
 

Sayın Adalet Bakanımız diyor ki...

Evet Sayın Adalet Bakanımız, kamuoyunda hortumcu olarak adlandırılan kişilere ait davaların mahkemelerde zaman aşımına uğramasına " GİZLİ AF" denildiğini ifade ederek, bu kararı veren mahkemelere " ARTIK YETER" diyor.

Hatırlayabildiğim kadarı ile, bu hortumcularla VİP salonlarında karşılaşmaktan mutlu olmayan ve vicdanı sızlayan da kendileriydi.

Evet görülüyor ki , Sayın Bakanımız da, sade bir vatandaş zinciri gibi, kendisi de bu uygulamalardan rahatsız.

Peki rahatsız da, ne olmuş? O sade bir vatandaş değil ki yakınıp dursun. Bulunduğu Makam, gayet önemli bir Makam. Yakındığı konulara niçin çözüm bulmuyor?

1 gecede hortumlanan kendi ifadesiyle, 46 milyar dolar TMSF'ce niçin tahsil edilmiyor ya da edilemiyor?

Bu insanlara niçin müsamaha gösteriliyor da, sıra memura, emekliye, çiftçiye gelince bütçede para yok deniyor?

TMSF, niçin Devlete borcu olan bu insanlardan olan yüzlerce milyon, hatta milyar dolarlık Devlet alacağını, bu insan iyi ve çalışkan insan, borcunu çalışıp öder diyerek, 1 gecede hortumlanan paraların tahsilini 10-15 yıllık sürede geri ödenmesini istiyor?

Hükümet olarak, buna sessiz kalmaya ve müdahale etmemeye hakkınız var mı? Yok Sayın Başbakanım,yok Sayın Adalet Bakanım ve yok Sayın Milletvekilleri.....

Bu uygulamalara müdahale etmeliydiniz, geç de olsa etmelisiz.Çünkü bu paralarda, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var.Çünkü bu paralarda, memurun, emeklinin, çiftçinin, fakir fukaranın, garip gurabanın hakları vardır. Bunların vebali ve sorumluluğu, Sizlerin de üzerinizedir.

Bu Ülke insanı artık böyle idare edilmek istenmiyor.

Bu Ülke insanı, 3 Y kapsamında, yolsuzlukların üzerine gideceğinizi, düşünerek Sizi güçlü İktidar yaptı. Ama Siz "YAKINIYORSUNUZ". " Ama biz biliyoruz ki, "BULUNDUĞUNUZ MAKAM VE MEVKİLER YAKINMA YERLERİ DEĞİLDİR, BULUNDUĞUNUZ MAKAMLAR, GEREKLİ YASALARIN ÇIKARILIP, YOLSUZLUKLARIN VE VERGİ KAÇAKLARININ ÖNLENEBİLECEĞİ, SUÇLULARIN GÖSTERMELİK DEĞİL, LAYIKIYLA CEZALANDIRILABİLECEĞİ YERLERDİR."

Evet, Sayın Adalet Bakanım, hafızam beni yanıltmıyorsa, " YOLSUZLUKLARIN TEMELİNDE, SİYASETÇİ, MÜTEAHHİT VE BÜROKRAT ÜÇGENİ VAR" diyen de Sizdiniz. Bu sözünüzü o kadar beğenmiştim ki, yıllarca Devlete hizmet etmiş biri olarak, evet dedim, teşhis doğru, her halde "DOKUNULMAZLIK" yasasını çıkararak gereğini de yaparlar diye düşünmüştüm. Ama YANILMIŞIM.

Sayın Adalet Bakanımız, yukarıdaki konulardan yakınırken,

BDDK, yani Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Sayın BİLGİN, başında bulunmasına rağmen Bankaların uygulamasından şikayet ederken,

Sayın Maliye Bakanlığımız, içinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yollarının da bulunduğu ve sadece 100 kişlik listede ki vergi yüzsüzlerinin Devlete olan 9 katrilyonluk borcu karşısında suskunluğunu sürdürürken,

Sayın Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin beyin, Memur ve emekliler için Hükümet olarak öngördüğü %3'lik %5'lik zam pazarlığını sürdürürken, benzine, doğalgaza toplamda %30,40 belkide 50 zam yapılırken,

Bizlerin de halk olarak bunlardan rahatsız olmaması mümkün mü? Bunların düzeltilmesini istemek, hakkımız değil mi?

Evet AKP hükümeti, tüm bunları istemek bizim hakkımız ama yakınmak, Sizlerin hakkı değil....

Saygılarımla,

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..