Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

perihan reyhan ALKAN

http://blog.milliyet.com.tr/pra

24 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Sayın Adanalılar lütfen dikkat!!!

Sayın Adanalılar lütfen dikkat!!!
 

Haber şöyle: Galatasaray’da futbol hayatını sonlandırarak yorumculuğa başlayan yıldız futbolcu Hasan Şaş, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde memleketi Adana’nın Karataş ilçesinden belediye başkan adayı olacağını söyleyerek, başkan olması halinde caretta sahiline otel yapacağını belirtti.
Hemşerilerinin kendisinden sürekli iş istediğini belirten Şaş, "Başkan olduğum ilk gün de Karataş'ı Adana’nın merkez ilçesi yapacağım. Karataş'ta 60 km sahil var. Bu Türkiye nin hiçbir yerinde yok. Ama iki tane caretta kaplumbağası doğuracak diye burada hiçbir şey yapılmasına izin verilmiyor. Ama kaplumbağalardan vazgeçilip bir beş yıldızlı otel yapılsa en az 500 kişi işe girer. Her sene Karataş a gitmek için Mayıs ayını iple çekiyorum. Ama of tan pof"tan yatamıyorum. Ya sinek ya sıcak! Başkan olunca bunları düzelteceğim." dedi.
Evet Türkiye’nin hiçbir yerinde yok, kalmadı çünkü, yok edildi katledildi çünkü Türkiye’nin her yeri, talan edildi…insan sormadan edemiyor, “Bir orası kalmıştı… Ona da siz mi göz diktiniz bitirmek üzere?” 

Diyesi geliyor ki Gerçekten mi Hasan Bey Kardeşim, gerçekten mi derdiniz hemşerilerinize iş sahası açmak, gerçekten mi sıcağı sineği engellemek. 

Bunun tek çözümü, otel yapmak mı, carettaları ortadan kaldırmak, doğayı, sahili yapılaştırarak katletmek mi? Başka iş sahası mı yok? Başka sahada iş olanağı oluşturulup sunulamaz mı? İş sahası ve olanağı Turizmle mi sınırlı? İşsizlik sadece turizmle, otelle mi çözülür? 

Bu güne dek ki uygulamaların sonuçlarından hiç mi ders çıkartamaz insan? 

Yaşınızın gençliğine veriyorum görmezliğinizi, bilmezliğinizi ama insan hiç mi araştırmaz, hiç mi duymamıştır, turizm yapılaşmalarının nelere mal olduğunu? 

Akdeniz’in aç gözlülüğü ve doymazlığının mal olduklarından bu denli mi bihaber olur insan, bizzat şahit olmamışsa bile yok oluşlara? 

Yıllar önce Akdeniz’in suyu pırıl pırıl, billur gibiydi, içesi gelirdi insanın, ormanla deniz kucaklaşırdı sahillerinde. Sincaplar, kuşlar raks ederdi dallarda. Doğayı tümüyle yaşar, ormanla denizin sarmal kokusunu çeker içinize yaşardınız doyasıya… 

Şimdi gidip görün, ormanlar katledilmiş, koca koca oteller, sahiller halka kapatılmış, belli bir zümrenin hizmetindeki lüks oteller… Deniz ise yok edilmiş, iğrenç, pislik içinde, boz bulanık… Girilmesi mümkün değil ve otel müşterileri havuzlara hapsedilmiş durumda!.. 

Oraya otel yaptığınızda, o gariban hayvanları yok ettiğinizde, denizi mahvettiğinizde, Adananın sıcağı mı azalacak, serinleyecek mi hava? Sivrisinekler mi yok olacak, şimdi de yok etmenin bir yolu yok mu? 

Doğrusu bana hiç de inandırıcı gelmedi amacınız, pek çok yolu var çünkü bu sorunu çözmenin! 

Daha pek çok soru var sormak istediğim, hatta yanıtını da tahmin edebildiğim… 

Dilerim Adanalılar farkına varır maksadınızın ve doğayı katletmenize izin vermezler Hasan Şaş Bey kardeşim!!! 

 

p.r.alkan 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 290
: 553
Kayıt tarihi
: 11.03.08
 
 

İlk ve orta öğrenimimi Gölcük/ Kocaeli, lise ve üniversite öğrenimimi Ankarada gördüm. İlk okuldan..