Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

Sayın Arınç'a

Sayın Arınç'a
 

Bu gün sayın Arınç'ın sözlerini hayretle izledim. Şaşkınlığım hala üzerimde. Türk milletini temsil eden bir milletvekilinin, millet önünde yemin etmiş bir parlementerin Türkiye Cumhuriyeti kurum kuruluşlarına bu şekilde saldırması, suçlaması Cumhuriyet tarihinin en vahim olaylarından biri hatta en önemlilerindendir.

Yargı kurumlarının birbirine destek ziyaretini, ''karşıdan karşıya çay içmeye gidiyorlar.'' diye nitelemesi, çok kırıcı ve kabul edilemez bir olaydır. Hele size ne oluyor ki destek verme gereği duyuyorsunuz demek bu kurumlara bir hakarettir. Çünkü Yargıtay, Danıştay, Hsyk koordineli çalışan, bu ülkenin leke değmemiş ender kurumlarıdır.

Hsyk, yargı içinde bir sorun görmüş ve bu konuda yetkili tek organ olduğu içinde olaya el koymuştur. Asıl size ne oluyo ki yargı ailesi içindeki bu olaya karışıp bu konu hakkında fikir beyan edebiliyosunuz. Çıkan kararlar hakkında şöyle karardır, böyle karardır diye eleştirebiliyosunuz.

"Biz diyoruz ki, 'Ey Yargıtay sen şimdi konuşma... Sen kararlarınla konuş' diyoruz. Yüksek yargıya yakışanı yapın. Sizden beklediğimiz budur". Hayır efendim siz birşey diyemezsiniz. Yüksek yargıya bir şey deme gibi bir lüksünüz yok. Yargı bağımsızdır. Öyle siz dediğinizde konuşacak siz dediğinizde susacak bir yargı hiç bir zaman olmadı bundan sonrada olmayacak Türkiye Cumhuriyeti Devletinde. Burası AKP çiftliği değil. Türkiye Cumhuriyetinin en saygın kurumu.

Herkes haddini bilmeli. Herkes duracağı yeri belirlemeli, yetki dışına çıkmamalıdır.

Hem bugüne kadar Hsyk'nın buna benzer onlarca kararı var. Kimbilir Hsyk bu güne kadar kaç başsavcı için görevsizlik kararı verdi. Onlarca... Neden hiç birinde sesiniz çıkmadı, neden hiç birinde bu kadar celallenmediniz, olmaz olamaz demediniz de bu olay sizi bu kadar sinirlendirdi???

Sayın Arınç, sinirlenmenizin, fevri davranışlarda bulunma sebebinizi anlıyorum. 7 yıldır Cumhuriyet karşıtı her girişiminiz yargıdan döndü. Aşamadınız, 7 yıldır Türkiye'nin bu en sağlam kurumunu aşamadınız. Fevriliğiniz de bu yüzdendir. Sakin olun, böle açıklamalara gerek yok, çünkü ne yapsanız olmayacak. 7 yıldır Cumhuriye karşıtı her eğleminizde değiremende su dövüyorsunuz.

Ayrıca Sayın Arınç bugün bir soru sordu. Bu ülkede kriz varmış nerde?? diye. Bu soru gazeteciye sorulmaz Sayın Arınç. Bu soru esnafa sorulur, bu soru işçiye sorulur, bu soru işsize sorulur, memura, Ayşe teyzeye, Fatma nineye sorulur. Öyle televizyon başında demeç verirken sorulmaz o soru.

Var. Evet bu ülkede kriz var. Hem ekonomik, hem siyasal kriz var bu ülkede. Bugün işçin, memurun, doktorun, eczacın, işsizin ve ülkenin her kesimi sokakta sana isyandaysa bu ülkede oturup düşünülmesi gereken ve bir an önce aşılması gereken çooookk önemli kriz var demektir Sayın Arınç...

Hemde bu ülkenin bu güne kadar görmediği büyük bir krizin içindeyiz. Bırakın bu safsataları da hukuk içinde şunları çözmeye çalışın.

Ama nerde sizde o kabiliyet......

 
Toplam blog
: 28
: 324
Kayıt tarihi
: 28.05.07
 
 

Düzce Akçakoca'da muhasebe okuyorum. 2. sınıf öğrencisiyim. Eğlenmeyi çok seviyorum. Büyük zevk..