Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Sayın Bakan'a karşı büyük ayıp...

Sayın Bakan'a karşı büyük ayıp...
 

Görsel, www.facebook.com'dan alınmıştır.


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bazı incelemelerde bulunmak üzere Erzurum ilimizi ziyaret etmiş.

Palandöken Gençlik Merkezi'nde sınıfları gezen Bakan Kılıç, bilgisayar öğretmenliği yapan Hüda Bucuğa'ya, "Ne öğretiyorsunuz burada" diye sormuş.

Bunun üzerine Hüda Bucuğa, "Bilgisayar programlarını öğretiyoruz" diye cevap vermiş. Bakan Kılıç, "Bilgisayar bilmeyen var mı burada?" diye ikinci bir soru yöneltince genç öğretmen Bucuğa’dan "Yok müdürüm" şeklinde cevap alan  Bakan Kılıç, yanındakilere dönüp “müdürüm” diye hitap ederek sözüm ona öğretmene takılıyor.

Bir başka sınıfa giren Bakan Kılıç öğretmen Hüda Bucuğa'ya, "Sen buranın müdürü müsün?" diye tekrar soru yöneltiyor. “Hayır” diyen üğretmene Bakan Kılıç, "Bakanla müdürü karıştırırsan biraz zor olursun" diye karşılık veriyor.

Sayın bakanın aklı hala tenzili rütbe hitapta kalmış olmalı ki, hızını alamayıp içerisindekileri bir güzel kusuyor genç öğretmene. 

Tamam, haklı olabilir, ülkeyi yönetenleri tanımamız lazım. Öğretmenin tanımadığını da düşünmüyorum aslında. Heyecandan dili sürçmüş olabilir. Bir kez takılırsınız anlarız da, bunu bir başka sınıfta da “bakanla müdürü karıştırırsan zor müdür olursun” gibi bir sözle yüzüne çarpmanın bir anlamı var mı?

Gencecik bir öğretmeni onlarca kişi ve öğrencilerinin önünde rencide etmenin bir manası var mı?

Bilir misiniz ki bir bakanın geleceği duyumu alındığında, kurumlarda en üstten en alta kadar bir telaş kaplar herkesi. En iyi şekilde görünmek isterler. Günlerce önceden hazırlıklar yapılır. Belki ne söyleyeceklerini dahi hesaplayanlar vardır. Koltuk hesapları da dahildir bu telaşın içine. Ama koltuk sevdasından henüz çok uzak olan, tüm arzusu öğrencilerine bir şeyler öğretmek olan gencecik bir öğretmeni  demoralize etmeye hiç hakkınız yoktu bence.

Eh öğretmenim, siz de büyük ayıp etmişsiniz yani. Koskoca bir bakanı nasıl olur da, basit bir müdür statüsüne indirgersiniz? O bakanı sizin babanız mı atadı oraya? Sayın Bakan’a böylesine büyük bir yanlış yapmamalıydınız.

Artık müdürlüğü hayalinizde bile göremezsiniz, bakan bey söyledi ya..

08 Aralık 2012

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..