Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Sayın Başbakan, bizim bilmediğimiz neyi biliyorsunuz?

Sayın Başbakan, bizim bilmediğimiz neyi biliyorsunuz?
 

Bu ülkede yaşayan insanlar yaşam alanlarına saygı duyulsun, kendilerine yapılan dayatmalara artık son verilsin diye uygulamalarınızı protesto ediyorlar. Tek bir kişinin ya da zümrenin dünya görüşü ile bütün toplumun yönetilemeyeceğini, herkesin yaşam alanına saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizmek için sokaklarda yaşıyorlar. Bunu yaparken hiçbir ideolojik, sınıfsal, dinsel ayrım yapmadan iç içe, yürek yüreğe bir arada durarak polisinizin şiddetine göğüs geriyorlar. O kadar özenli davranıyorlar ki, şiddete başvuranlarla polis arasına gövdelerini siper ediyorlar.

Sayın Başbakan, çok basit ve anlaşılır taleplerimiz var. Tepkimizi ortaya koyma hakkımızı kullanırken şiddet görmek istemiyoruz. Tepkimizi ortaya koyarken komşumuzu, arkadaşımızı ya da tanımadığımız bir insanı bizim gibi düşünmüyor diye karşımıza almak istemiyoruz. Bizim özgürlük talebimizin ardında başka birinin özgürlüğünün kısıtlanması karşılığı bulunmuyor.

Sayın Başbakan, bu ülkede yaşayan insanlar olarak taleplerimiz dikkate alınmadığı için uygulamalarınızı protesto ediyoruz. Bir zamanlar halkın hizmetçisi olarak tarif ettiğiniz devlet sisteminde taleplerimize karşılık verecek muhatap bulamadığımız için protesto ediyoruz.

Ne oldu size Sayın Başbakan, hizmetçi olacak dediğiniz devlet ayrımlaştırdığınız bir zümre karşısında buyurganlaştı.

Ne oldu size Sayın Başbakan,  “Yaradandan ötürü sevdiğiniz yaratılanı” rakamlara, istatistiklere indirgediniz. Yüzdelerle ifade ettiğiniz insanları neden karşı karşıya getiriyorsunuz. Buyurganlaşan “uşağa” hizmetkarlar mı yaratmak istiyorsunuz?

Sayın Başbakan, gece başınızı yastığa koyduğunuzda uyuyabiliyorsanız,  uyuyabilmenizi sağlayacak bizim bilmediğimiz neyi biliyorsunuz?

İnsanın olmanın onurundan daha  öte ne olabilir “uşağın” bu kadar pervasızlaşmasına neden olabilecek?

Lütfen bize de söyleyin sizin bildiğiniz ve bizim bilmediğimiz şeyi ki, her şeye rağmen sizi anlamaya çalışalım.

 
Toplam blog
: 58
: 536
Kayıt tarihi
: 14.09.11
 
 

"Uzun ince bir yoldayım" diye tarif etmiş hayatını Ozan Aşık Veysel. Yazdığı bu sözlerinde beni e..