Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

Sayın başbakan, bizimle dalga geçiyor herhalde...

Sayın başbakan, bizimle dalga geçiyor herhalde...
 

Eğer vaktim ve imkanım olsa, işi gücü bırakıp her yeni gün yeni bir şey söyleyen sayın başbakanın her bir cümlesi için ayrı bir yazı yazacağım.

Sayın başbakan geçtiğimiz salı günü, ilginç bir yaklaşım daha geliştirdi ve anayasa uzlaşma komisyonundan bir sonuç çıkmazsa, AKP'nin yeni anayasa tasarısının parlamentoya gönderileceğini, AKP'nin geliştireceği böyle bir tasarıda başkanlık sisteminin de yer alacağını açıkladı.

İyi de sayın başbakanım, cumhuriyet, referandumla kurulmadı ki; yerini referandumla başkanlık sistemine bıraksın. Demek ki bir insan, bu ülkenin başbakanı olunca, her şey gözüne bu kadar kolay gözükebiliyor. Bu ülkede neredeyse 100 yıl önce kurulmuş cumhuriyeti kaldırıp yerine başkanlık sistemini getirmek o kadar sıradan bir iş olarak algılanabiliyor. Peki ama; bu, acaba gerçekten böyle mi?

- Cumhuriyet, yaşadığı 620 yılın sonunda, her yanıyla, her kurum ve kuruluşuyla çökmüş, çürümüş, iflas etmiş, bir daha toparlanıp biraraya getirilemeyecek kadar dağılmış ve parçalanmış bir devletin, yanmış, bitmiş, yok olmuş külleri içinden ve o devletle yakından uzaktan hiçbir alakası olmayan bir aydınlanma felsefesi üzerine kurulmuştur.

- Cumhuriyet, bağımsızlığını, ekonomik gücünü, uluslararası tanınırlık ve saygınlığını, devlet olma, egemenliği ve geleceği hakkında söz söyleme becerisini çoktan yitirmiş, hayali bir devletin; sebep olduğu siyasal, sosyal, ekonomik boşluk yüzünden kurulmuştur.

- Cumhuriyet, Mondrosları, Sevr'leri yırtabilme hakkını, onbinlerce vatan evladının kanını bu topraklar üzerine akıtarak, her biri birbirinden ağır savaşları tek tek kazanarak, anlının teri, bileğinin gücüyle almıştır.

- Cumhuriyet, bu topluma 620 yıl efendilik yapanlar, düşmana teslim olmuş, Topkapı Sarayı'ndan olup biteni sadece izlemekle yetinirlerken, kendi evlatlarını itilaf devletlerine satan, ispiyonlayan kendilerine uygun sıfatlar bulmakta bile zorlandığım, Damat Feritgiller tarafından değil, Türk'ün bağımsızlık ateşini, özgürlük ruhunu canı pahasına koruyan ve kollayanlar tarafından kurulmuştur.

- Cumhuriyet rejimi ayakta kalabilsin diye bunca siyasi komploya, çalkantıya, uluslararası ambargolara, ihtilallere, savaşlara, teröre, cinayete, bunalıma gögüs gerenler, yeni bir devlet, yeni bir düzen kurulabilsin, cumhuriyet bu ülkede filizlenebilsin, kök salabilsin diye kanını dökenler, canını verenler, herhalde bunca sonsuz ve sınırsız fedakarlığı bir gün gelsin de bir referandum sandığında başkanlık sistemi cumhuriyetin yerine geçsin diye yapmadılar.

- Cumhuriyet, bu ülkeye, kimsenin babasından miras kalmadı. Kimse bu rejimi evinin arka bahçesinden getirmedi. Cumhuriyet Türk halkın kanı, Türk ordusunun sarsılmaz azim ve iradesi üzerinde kuruldu.

Bütün bunlar gün gibi ortadayken, eğer sayın başbakan o sözleri gerçekten inanarak söylemişse, bunun bence bir tek anlamı, bir tek açıklaması var:

Sayın başbakan, bizimle dalga geçiyor herhalde...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..