Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

zirve özden özpınar

http://blog.milliyet.com.tr/fidanlar

22 Mart '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sayın Baykal'ın İzmir Mitingi

Sayın Baykal'ın İzmir Mitingi
 

Geçen hafta İzmir’de bulınan Başbakan Gündoğdu Meydanı’nında düzenlenen mitingde İzmir halkına seslenmişti. Hava güzeldi.İzmir’in ilçelerinden gelen vatandaşlarla meydanın doldurulması ile sorunsuz bir miting yapıldı.

Her vatandaşın mavi, portakal, renkli ve bir Türk bayrağı ile katılması, meydanı renklendirdi. Altmışa yakın bayraklarla süslü balıkçı teknelerinin de denizi renklendirmesi ayrı bir hava katmıştı. Ta ki sona kadar pürüzsüz giden miting, apartmanın birinden büyük bir siyah çarşafın indirilmesi ortamda gerginlik yaşattı, ıslıklar, yuhalamalar ve apartmana atılan nesnelerle.

O anda bir tek polisin olmaması da şaşırtıcıydı. Daha sonra kalabalık mikrofonla seslenen kişi tarafından çekilip dağıtıldı. Bu davranış İzmir’in Başbakan’a sessiz bir yanıtıydı sanki...

Bu gün Sayın Baykal meydanda konuşmasını yapacak. Ancak dünden bu yana hızını kesmeyen yağmur altında hazırlanan meydan göl olmuş durumda.

Yağmur yerini güneşe bıraktı. Hava soğuk olsa da , al kırmızısı bayraklarla, meydan güneş gibi yanıyor.. Akın akın gelen balıkçı tekneleri sayılamıyor.

Tolga Çandar'ın seslendirdiği Uğurlar Olsun türküsüyle omuz omuza yürüyen insanlar, alanı doldurdu. Nazım Hikmet'in Karlı Kayın Ormanı türküsü, kadınların sesinden seslendirilmesi istenince, alanı çınlatan kadınların sesi duyulmaya değerdi. Kadın olmak sadece evde değil, toplumun sesinde olabilmekse, işte budur dedirtesi canlı, yeri göğü inleten sesti.

Tolga Çandar Çav Bella ile selamlayarak muhteşem kitleden ayrıldı.'' Güneş doğacak, çiçek açacak.....'''

Şiddetli soğuğa rağmen alandan ayrılmayan topluluk, teknelerden atılan topların sesi ve uçurulan balonlarla saat 16.30 da Sayın Baykal'ı selamladı.

Bu selamlama gençliğin, kadınların, emekçilerin, Laik Türkiye'nin selamıydı. Yaşanan çoşku 1922'nin kurtuluş çoşkusu, ses Mustafa Kemaller'in sesiydi.

Miting olaysız bir şekilde sona erdi. Ancak topluluğun yağmur ve soğuğa karşı sabrı alkışlanmaya değerdi.

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 363
: 353
Kayıt tarihi
: 09.12.07
 
 

Buca Eğitim Enstitüsü mezunuyum. Emekli öğretmenim. İzmir'de yaşıyorum. Adaletin, yalınlığın, sev..