Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Mizah
 

Sayın Bülent Arınç ve taklit yeteneği

Sayın Bülent Arınç ve taklit yeteneği
 

Neşeli Ol ki Genç kalasın !!!


Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı yapmış olan Süleyman Demirel ile ilgili bir  anıyı anlatırken, büyük bir ilgiyle  izlemeye ve dikkatle dinlemeye başladım. 

Sayın Arınç, Süleyman Demirel'in  halka seçim öncesi verilen sözlerden ve genellikle de bu sözlerin yerine getirilmediğinden çok esprili (!) bir biçimde  bahsediyordu..

Şaşırdım!

Çünkü Bülent Arınç genellikle çok ciddi, eleştiriye karşı tepkili, muhafazakar tutumlu bir politikacı imajını, yeni keşfedilen taklit yeteneği (!) ile çelişkiye soktu bizi!!!

Sayın Demirel bir çok ilçeyi il yapma sözünü altını çizerek halka açıklamış, seçimden sonra il olacaklarına söz vermiş, ama bir türlü bu iller onun zamanında il yapılmamış, halktan biri "altını çizdiğiniz konularda ne yapmayı düşünüyorsunuz deyince Sayın Demirel "şimdide üstünü çizin" demiş...

Bu anıyı en son Demirel gibi konuşarak tamamlıyor.

İnanılmaz bir yetenek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başbakan Yardımcısı, Türkiyenin  Cumhurbaşkanlığını yapmış bir siyasetçisinin taklidini yapıyor, hem de  kameralar karşısında...

Şimdi ben çok merak ediyorum, acaba Sayın Abdullah Gül ile ilgili bir anı aktarırken taklidi yapılsa o kişinin başına neler gelirdi?

Ya da Sayın Başbakanımızın- haşa meclisten dışarı-  taklidi yapılsa ne olurdu?

Bir karikatüristin zekice çizilmiş bir karikatürü için dava açan Sayın Başbakanımız Bülent Arınç'ın bu taklidine nasıl bir tepki verirdi?

Sayın Demirel çok zeki ve hazır cevap bir insandır, eleştiri yapılır, ama biraz edep yahu!!!

Sen en basit bir eleştiriye gelemeyeceksin ama çok rahatlıkla senden çok daha hoşgörülü, zeki ve maraton  koşmuş bir siyasetçiyle  dalga geçeceksin.

AKP, seçimden önce "herkese saygılı olunacak, kimse yerinden alınmayacak " sözü vermişti, seçimden sonra ne oldu?

Sayın Demirel, -eleştirirsiniz, seversiniz, sevmezsiniz herşey bir yana- olağanüstü zeki, hazır cevap bir insan. Ben çok sevildiğini düşünüyorum. Özellikle verdiği çok zekice cevapları öğretmenlik hayatımda uygulamaya çalıştığımda sonuç oldukça başarılı olmuştur.

Nasıl mı?

Zor durumlardan kurtulmak, belki de cevabını bilmediğim bir soruyu, araştırmak üzere ileri bir tarihe atmak için, çok hızlı düşünerek harekete geçmek...

Aslında komik olan ağlanacak halimize gülmek ya da öz bilgi eksikliği.

Atalarımız aslında altını da üstünü de çizmişler hayatın....

Son gülen iyi güler, sabreyle seyreyle, devran dönünce bakalım daha ne yetenekler ortaya çıkacak?

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..