Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '16

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Sayın Cumhurbaşkanı'na açık mektup

Sayın Cumhurbaşkanı'na açık mektup
 

Sayın Cumhurbaşkanı

Suriyeli mültecilerle ilgili düşünceleriniz nedeniyle oldukça endişeliyim. Yanlış anlaşılmasın; onlara yardım konusunda varım ancak Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle birlikte yeni sorunların önü açılmış olacaktır. 

Terör bataklığından kurtulmaya çalışırken başka sorunlara kapı açacak olan bu girişim ülkemizi yaşanmaz hale getirecektir.

Yakın gelecekte karşı karşıya kalacağımız tabloyu görmek için kâhin olmaya gerek yok. 

Konya'da yaşananları gördünüz; halk birbirine girdi. Ölü ve yaralılar var.

Ülkemizde bunca diplomalı boştayken Suriyeli mültecilerin işe alınmaları, eğitimleri, işyeri açmaları konusunda gösterilen kolaylıklar halk tarafından hoş karşılanmıyor. Yanyana iki dükkân işleten Türk ile Suriyeli arasında ayırım yapılıyor. Türk esnaf vergi ve diğer baskılarla ezilirken Suriyeli'nin dükkanı ise ruhsatsız hatta vergi dahil hiçbir yükümlülüğü yok.

Tıpkı PKK gibi yarın bunlar da devletimizin başına belâ olabilirler. Bu gün her koşula razı olup Türk vatandaşlığına geçenler yarın kabuklarını beğenmeyeceklerdir. Ana dilde eğitim başta olmak üzere kabul edemeyeceğimiz isteklerle karşımıza dikileceklerdir. Korkarım bu istekleri karşılanmazsa terör örgütleriyle işbirliğine bile gidebileceklerdir.

Elbette Suriye halkını ülkesinde yaşanan korkunç olaylardan sorumlu tutamayız. Birileri tarafından Suriye'nin içi boşaltıldı. Katliamın baş rol oyuncuları payına düşeni alma peşinde.

Toprakları İsrail'e, Petrolü ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerine hibe edildi. Zavallı Suriyeliler de bizim gibi yufka yüreklilere kaldı. İnanın yine o birileri bizim çaresizliğimize bakıp bıyık altından gülüyorlardır.

Bütün bu olanları sokaktaki vatandaş görüyor ve biliyor.

Sırtımıza daha fazla sorun yüklenmesini engelleyin. Zira dayanacak gücümüz kalmadı.

Şu an Cumhurbaşkanlığı makamında oturan biri olarak halkın beklentilerini yerine getirmenizi rica ediyorum.

Saygılarımla

S.Ali ELLİKCİ

 

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..