Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sayın Nimet Çubukçu’ya açık mektup 1

Sayın Nimet Çubukçu’ya açık mektup 1
 

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, şiddet kültürünü ortadan kaldırmak için erkekleri "buldukları yerde yakalayıp eğitecekleri" topyekûn bir harekât başlattıklarını söyledi. Milliyet'i makamında kabul eden Çubukçu, şiddete karşı erkeği eğitme projesi hakkında bilgi verdi. 5 Ocak 2007 Milliyet Gazetesi

Şimdi tüm içtenliğimle sorarım Sayın Bakanım,

Ormanda yaşamış, insan yüzü görmemiş, okuma, yazma ve konuşmayı bilemeyen bir yaratık mıdır erkek?

Vuran, kıran, yakıcı, yıkıcı, zarar verici barbar bir canlı mıdır erkek?

Belediyenin köpekleri kısırlaştırmak için topladığı gibi sokaklarda timler kurup toplanacak, tüfeklerle bayıltılıp özel istasyonlarda rehabilite edilecek bir canlı mıdır erkek?

Gerçek şudur ki çocuklarımızın babası, kadınlarımızın kocasıdır erkek. Evlerimizin muhafızları, vatanımızın bekçisidir erkek. Nezaket çerçeveleri dışında bir düşünce ve konuşma tarzı ile aşağılanacak bir canlı değildir erkek.

Aile içi şiddet vardır ve boyutları da küçümsenmeyecek kadar ileridir. Önüne geçilmesi gerekilen ve bu konuda çok geç kalınmış bir gerçektir. Fakat bunun faturasını ülkenin tüm erkeklerine çıkartmak ve onlara barbar muamelesi yapmak, hele hele bir bayan devlet bakanının hitap ve anlayış tarzına hiç mi hiç uygun düşmez.

Sayın Bakanım,

Ne gibi olgular sizin bu kadar katı bir demeç vermenize sebep olmuştur bilemiyorum. Fakat bu talihsiz konuşmanızdan dolayı sizi kınıyor ve bundan sonraki konuşmalarınızda daha dikkatli davranmanızı temenni ediyorum.

Sayın Nimet Çubukçu’ya açık mektup 2 : http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=20520

 
Toplam blog
: 30
: 4628
Kayıt tarihi
: 09.09.06
 
 

1968 yılı Ocak ayında Bursa'da doğdum. Çiftçi bir babanın iki erkek çocuğundan biriyim. Askerliğim..