Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '12

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Sayın Sağlık Bakanım; Hastane bahçesi kameralarını bir izleyiniz!

Sayın Sağlık Bakanım; Hastane bahçesi kameralarını bir izleyiniz!
 

Geçenlerde bir hastam için yoğun bakım kapısında bir kaç gece sabahladım. Hastane'nin bahçesine hava almak için çıktığımda gördüğüm resim beni hem çok şaşırttı, hem çok ürküttü, hem de çok üzdü. Siz dostlarımla paylaşmak istedim.

Bahçedeki kafeteryada çay almak için beklerken bir de ne göreyim; diyebilirim ki bütün acil ve yoğun bakım çalışanları doktor ve hemşire kardeşlerim sırayla dönem dönem dışarı çıkıp sigara içiyorlar. Sorun onların dışarı çıkmaları değil, zaten azıcık ta olsa istirahat etmeleri, biraz dikkatten beyinlerini kurtarmaları için vakit ayırmaları çok normal, bence hatta gerekli. 

Ancak tütün maddelerinin kullanımı için yoğun çaba gösteren Sağlık Bakanlığı'mızın acil ve yoğun bakım personelinin büyük çoğunluğunun aşırı stres veya gerginlik nedeniyle olduğunu sandığım tütün kullanımlarını azaltmalıyız. Bu insanlarımız bizler için çok önemli, onların sağlıklı olmaları da. Sağlığını riske atarak tütün kullanan bir doktorumuzun sigara nedeniyle veya etkilemesiyle rahatsızlanan hastaya yardımında da şüpheliyim (Ghandi, kendisine çocuğunu şekeri bırakması için gelen anneyi bir yıl sonra çağırdı. Kendisine sebebini sorduklarında ''Ben şeker yerken, o çocuğa şekeri nasıl bıraktırırım!'' demişti. 

Sayın Bakanım;

Sağlık personelimize kalkan her eli, her türlü şiddeti kınıyorum. Ancak stres veya gerginlik nedeniyle olduğunu sandığım, üstelik ciddi yoğunluktaki  'Tütün'ün şiddetinden sağlıkçılarımızı korumanız, onları mutlu ve iş/tatmin boyutunda keyifli bireyler haline getirmenizi rica ediyorum. Lütfen sağlıkçılarımızı tütünden kurtarınız! Bunu baskı ile değil, şartlarını düzenleyerek, onların tütünden hoşlukla uzaklaşmalarını sağlayarak, hatta sigara bırakma hattı gibi uygulamalarda kendilerine önem ve öncelik vererek yapacağınıza inanıyorum.

Hani diyorsunuz ya sağlıkçı kardeşim: ''Sigara seni öldürür'' diye.. Biz insanlarınız da diyoruz ki ''Sigara sizi değil öldürmek, öksürtmesin bile; çünkü size değer veriyoruz, güveniyoruz, saygı duyuyoruz ve sizi çok seviyoruz''

Bütün sağlıkçılarımıza baki selam ve dua ile...

 
Toplam blog
: 6
: 866
Kayıt tarihi
: 02.06.12
 
 

Emekli subayım, Em. Kd. Bnb. (K.K.K. Ord. 1986-11). KHO'nda makine mühendisliği bölümü mezunuyum...